вівторок, 14 червня 2022 12:47

Спецтема: Війна Росії проти України

В бою загинув Роман Ратушний

В бою загинув Роман Ратушний
5 липня Романові Ратушному мало б виповнитися 25 років. Фото: Facebook

На фронті загинув громадський діяч Роман Ратушний.

Про це у вівторок повідомила громадська організація "Захистимо Протасів Яр".

Роман загинув у бою під містом Ізюм на Харківщині 9 червня, служив у 93-й окремій механізованій бригаді "Холодний Яр". Герой загинув у віці 24 років.

"Ромчик був кращим із нас, відчайдухом, який завжди був першим в будь-якому бою і ніколи не проявляв страху. Так сталося, що в його останньому бою, він був у розвіддозорі у складі бойової групи і загинув під час виконання бойового завдання", - повідомили.

5 липня Роману мало б виповнитися 25.

"Він був націоналістом все життя: учасник Революції гідності в 16 років, громадський активіст, очолював організацію "Захистимо Протасів Яр". З першого дня повномасштабного російського вторгнення Роман брав участь в боях під Києвом, а потім вже в складі 93-ї ОМБР "Холодний Яр" звільняв Тростянець, воював на Сумщині та під Ізюмом", - пишуть.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни забрали життя ще в одного українського журналіста

"Ми обов'язково розбудуємо парк у Протасовому Яру. Парк, де на честь Роми висадимо дуб. Парк, який, впевнені, носитиме ім'я Романа Ратушного. Ромчик із нами! Він назавжди в строю!" - заявила громадська організація.

Про дату похорону повідомлять пізніше.

Карта для допомоги (мати): 5168 7554 4793 7745 (Поваляєва Світлана Вадимівна).

9 травня у Михайлівському золотоверхому соборі у Києві попрощалися із журналістом, військовослужбовцем Збройних сил України Олександром Маховим, який загинув від російських обстрілів під Ізюмом.

28 травня в боях біля міста Попасна на Луганщині загинув журналіст Віталій Дерех із Тернополя.

1 квітня у районі села Гута Межигірська на Київщині поліція знайшла загиблого фотографа Максима Левіна. Російські окупанти вбили журналіста двома пострілами зі стрілецької зброї.

Зараз ви читаєте новину «В бою загинув Роман Ратушний». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі