неділя, 03 березня 2024 12:19

Спецтема: Війна Росії проти України

Уже кілька діб немає КАБів: Гуменюк розповіла про наслідки знищення російських літаків

Уже кілька діб немає КАБів: Гуменюк розповіла про наслідки знищення російських літаків
Українські війська все частіше знищують російські літаки. Фото: zn.ua

Через масове знищення російських літаків, загарбники почали обережніше застосовувати авіацію на південному напрямку. Зокрема, зменшили використання керованих авіабомб.

Росіяни намагаються тримати свої літаки над акваторією морів. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла речниця Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

"В нашій зоні відповідальності активність авіації суттєво знизилася. Вони переорієнтовують її наразі на перебування над акваторією морів - Азовського, або Чорного. І тільки звідти застосовують пуски ракет. Тобто засоби авіаційного ураження продовжують застосовувати, але дещо інші. Керовані авіабомби не застосовують вже протягом кількох діб", - сказала Гуменюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ ризикує втрачати свої літаки на Авдіївському напрямку - ISW

За її словами, протягом тижня РФ випустила на цьому напрямку лише одну КАБ.

"Влучання було на відкритій площі, руйнувань та постраждалих не зафіксовано. Однак, це збіглося за часом зі збиттям чергового "Су" на Сході й ми побачили, як тактична авіація згрупувалася і повернулася на летовище", - розповіла Гуменюк.

Разом з тим росіяни й далі намагаються штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі Дніпра у Херсонській області в районі населеного пункту Кринки.

"Ми продовжуємо працювати над закріпленням та розширенням своїх позицій. І над забезпеченням максимально можливої в тих умовах підрозділів, які там працюють, контрбатарейної підтримки. Ворог продовжує штурмувати, навіть не зважаючи на вимушену позавчорашню паузу, коли вони не спромоглися на жоден штурм. Минулої доби вони все ж таки зібрали сили на одну штурмову атаку, але вона теж була невдалою. З-понад 60 знищених окупантів за минулу добу на нашому напрямку, понад 40 - в районі Кринок", - додала Гуменюк.

У суботу, 2 березня, Сили оборони України збили ще один російський винищувач-бомбардувальник Су-34.

За словами командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука, літати окупантам стає дедалі важче, однак Україна потребує більше систем, більше зброї, аби очистити небо.

Зараз ви читаєте новину «Уже кілька діб немає КАБів: Гуменюк розповіла про наслідки знищення російських літаків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі