пʼятниця, 19 серпня 2022 08:38

Спецтема: Війна Росії проти України

Ранковий удар по Харкову: ракетами закидали три райони, є жертви
5

Харків знову у вогні через терористичні дії окупаційної армії РФ
Фото: t.me/kharkivlife
Харків знову у вогні через терористичні дії окупаційної армії РФ
Харків знову у вогні через терористичні дії окупаційної армії РФ
Харків знову у вогні через терористичні дії окупаційної армії РФ
Харків знову у вогні через терористичні дії окупаційної армії РФ

19 серпня близько 6:00 ворог знову обстріляв мирне населення Харкова.

Зафіксували щонайменше п'ять ракетних ударів у Київському, Немишлянському та Основ'янському районах міста. Відомо про одну загиблу жінку, повідомив голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в Тelegram.

"Вона була охоронцем в закладі освіти. На місці влучань працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштаб руйнувань уточнюється", – написав він.

У Київському районі ворожий удар зруйнував будівлю одного із закладів вищої освіти, в Основ'янському – будівлю цивільного підприємства, у Немишлянському – ракети влучили у два приватні будинки.

Минулої доби, 18 серпня, російські окупанти продовжували гатити з артилерії по населених пунктах Чугуївського, Харківського, Богодухівського районів області. У Печенігах Чугуївського району поранення отримав 68-річний чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни вдарили з літаків та вертольотів по Харківській області – Генштаб

"Пошкоджені житлові будинки та господарчі споруди, горіла трава та пшениця в полі. У Золочевській громаді виникли пожежі в приміщенні клубу, бібліотеці та полях", – додав Синєгубов.

На лінії зіткнення тривають активні бойові дії. Ворог обстрілює позиції наших захисників із танків, реактивної та ствольної артилерії, використовує літаки та вертольоти.

"У районі Ізюма ворог намагався наступати на напрямках Барабашівка – Карнаухівка, Сулигівка – Дібрівне, Сулигівка – Нова Дмитрівка. Всюди наші захисники тримають позиції та завдають ворогу відчутних втрат", – запевнив голова ОВА.

Уранці 19 серпня у мережі почали поширювати інформацію про серію потужних вибухів у Харкові. Очевидці писали, у результаті "прильоту" піднявся стовп диму. Однак офіційної інформації про це не було.

Пізніше ранкову атаку росіян підтвердив мер Харкова Ігор Терехов. Обстрілювати місто з областю могли із російського Бєлгорода. У результаті "прильотів" спалахнула низка пожеж.

Зараз ви читаєте новину «Ранковий удар по Харкову: ракетами закидали три райони, є жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі