неділя, 28 червня 2020 16:14

Уряд виділив 700 млн грн на подолання наслідків повені

Уряд виділив 700 млн грн на подолання наслідків повені
Західна Україна постраждала від повеней. Фото: ДСНС

Уряд виділив понад 700 млн грн на подолання наслідків повені.

"На цьому тижні Західну Україну охопили масштабні повені. У результаті негоди постраждали понад 250 населених пунктів в п'яти областях. Підтоплені 7 500 житлових будинків, зруйновані дороги і мости. Найбільше постраждала Івано-Франківська область. Саме туди в середу ми терміново вилетіли для координації дій органів влади ", - повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Facebook.

Шмигаль особисто оглянув наслідки повеней.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаб трагедії вражає: Зеленський про наслідки паводку на Прикарпатті

"Уряд вже виділив на подолання наслідків негоди понад 700 млн грн. Це допоможе провести евакуацію, надати постраждалим допомогу і надати житло. У наших пріоритетах - врятувати життя людей, відновити інфраструктуру і запобігти подібним катастрофам у майбутньому. Тому ці виділені кошти далеко не останні", - підсумував прем'єр-міністр.

Для забезпечення потреб України в боротьбі з наслідками повені в ЄС задіяно механізм цивільного захисту. На заклик української влади вже відреагувала Швеція.

Зараз ви читаєте новину «Уряд виділив 700 млн грн на подолання наслідків повені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі