субота, 27 червня 2020 21:29

Євросоюз надасть допомогу постраждалим від повені українським регіонам

Євросоюз надасть допомогу постраждалим від повені українським регіонам
Євросоюз допоможе у боротьбі з повінню. Фото: Франківські вісті

Для забезпечення потреб України в боротьбі з наслідками повені в ЄС задіяно механізм цивільного захисту.

"На початку цього тижня рясні дощі призвели до найбільших паводків на південному заході України протягом останніх 50 років, спричинивши людські жертви та пошкодження сотень будинків. З метою надати першу допомогу українським органам влади було активовано Механізм цивільного захисту ЄС", – йдеться у пресрелізі Європейської комісії.

На заклик української влади вже відреагувала Швеція, яка запропонувала надати 1,2 км бар'єрів від паводків, 250 шлангів, технічних експертів. Єврокомісія надасть картографічні послуги у постраждалих районах через супутникову систему ЄС.

Крім того, в постійному контакті з Україною знаходиться цілодобовий координаційний центр реагування на надзвичайні ситуації ЄС для того, щоб уважно слідкувати за ситуацією та направляти подальшу допомогу.

"Ми готові надати подальшу допомогу та засвідчити свою солідарність з усіма, хто знаходиться у постраждалих районах, та з рятувальниками, які працюють на місці", – зазначив європейський комісар з питань гуманітарної допомоги та управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич.

В ЄС отримали запит від України щодо допомоги у боротьбі з повінню та мають намір відповісти на нього у максимально короткий термін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Масштаб трагедії вражає: Зеленський про наслідки паводку на Прикарпатті

Нагадаємо, Кабінет міністрів виділив кошти на подолання наслідків повеней у західних областях України.

Зараз ви читаєте новину «Євросоюз надасть допомогу постраждалим від повені українським регіонам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі