пʼятниця, 08 квітня 2022 19:23

Спецтема: Війна Росії проти України

Український корабель "Сапфір" звільнили від ворога

Український корабель "Сапфір" звільнили від ворога
"Сапфір" - рятувальне судно.

Захоплене росіянами рятувальне судно "Cапфір" повернулося під контроль України. 8 квітня його доставили в румунський порт Суліна.

Про це повідомив керівник Офіса президента Андрій Єрмак.

Усіх 19 членів екіпажу звільнили з російського полону ще 24 березня у рамках першого обміну полоненими.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Одесі запровадили затяжну комендантську годину

"Сапфір" є єдиним українським цивільним спеціалізованим судном, яке перебуває в постійній пошуково-рятувальній готовності та здатне виконувати відповідні задачі у відкритому морі.

З моменту повномасштабної агресії РФ проти України рятувальний буксир брав участь у рятувальних операціях на Чорному морі.

За участі "Сапфіра" ліквідували пожежу на борту танкера Millenial Spirit (прапор Молдови), яка сталася в результаті російського ракетного обстрілу.

1 квітня Україна повернула з полону 86 українських воїнів.

Перший обмін полоненими з часу повномасштабної агресії РФ відбувся 24 березня. Тоді з російського полону забрали 29 воїнів і моряків. Їх обміняли на 21 російського окупанта.

Про звільненого українського захисника, автора крилатого вислову "Русский военный корабль, иди на*уй!", прикордонника Романа Грибова читайте в матеріалі Gazeta.ua.

Зараз ви читаєте новину «Український корабель "Сапфір" звільнили від ворога». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі