пʼятниця, 12 січня 2024 08:33

Спецтема: Війна Росії проти України

Українські війська контратакували біля Куп'янська - нові карти боїв
6

За попередніми даними, українські війська успішно контратакували поблизу Орлянки, що на південний схід від Куп'янська.

Там ЗСУ звільнили 1,7 квадратні кілометри території. Позиційні бої також тривають біля Бахмута, Авдіївки та поблизу Старомайорського. Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики також опублікували нові карти бойових дій.

Бойові дії у Харківській та Луганській областях

Російські та українські війська продовжували позиційні бої вздовж лінії Куп'янськ-Сватове-Кремінна, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Харківській та Луганській областях
Карта боїв у Харківській та Луганській областях

Водночас одне з російських джерел стверджувало, що українські війська успішно контратакували поблизу Орлянки на південний схід від Куп'янська та звільнили 1,7 квадратних кілометрів території. Однак, ISW поки не має візуального підтвердження цього повідомлення.

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої також тривали на північний схід від Куп'янська в районі Синьківки та озера Лиман, на південний захід від Сватового в районі Макіївки та Невського. А також на захід від Кремінної в районі Тернів, Торського та Ямполівки, на південний захід від Кремінної в районі Діброви. Тривають бої також на південь від Кремінної в районі Серебрянського лісництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ "відмінусували" ще 840 загарбників - нові втрати РФ

Бойові дії у Донецькій області

Російські війська дещо просунулися на південний схід від Сіверська. Відео з геолокацією, опубліковане 11 січня, показує, що російські війська трохи просунулися вздовж залізничної лінії на північ від Веселого.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація під Бахмутом
Ситуація під Бахмутом

Позиційні бої тривали 11 січня під Бахмутом, але підтверджених змін на лінії фронту у цьому районі не було.

Російські та українські війська продовжували позиційні бої на північний захід від Бахмута в районі Богданівки, на захід від міста у районі Хромового. А також на південний захід від Бахмута в районі Кліщіївки та Андріївки.

Автор: understandingwar.org
  Бойові дії під Авдіївкою
Бойові дії під Авдіївкою

Позиційні бої тривали також у районі Авдіївки, але підтверджених змін на лінії фронту не було. На Авдіївському напрямку бойові дії були в районі Авдіївки та коксохімічного заводу на північному заході від міста. А також на північний захід від Авдіївки в районі Степового та Новобахмутівки. Окрім того, бойові дії не припинялись на захід від Авдіївки у районі Сєверного та на південний захід від Авдіївки в районі Первомайського та Невельського

Позиційні бої тривали також на захід від Донецька у районі Мар'їнки та на південний захід від Донецька у районі Георгіївки.

Автор: understandingwar.org
  Карта боїв у Донецькій області
Карта боїв у Донецькій області

Бойові дії на півдні України

Позиційні бої 11 січня тривали в районі межі Донецької та Запорізької областей поблизу Старомайорського, що на південь від Великої Новосілки, але підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було.

Автор: understandingwar.org
  Карта бойових дій у Запорізькій області
Карта бойових дій у Запорізькій області

Українські та російські війська продовжували позиційні бої у західній частині Запорізької області, але підтверджених змін лінії фронту у цьому районі не було.

Російські та українські джерела заявили, що позиційні бої тривали біля Роботиного та Вербового.

Окрім того, українські та російські джерела повідомили, що 11 січня тривали позиційні бої на лівому березі Дніпра на Херсонщині, зокрема, в районі Кринків.

Автор: understandingwar.org
  Ситуація у Херсонській області
Ситуація у Херсонській області

Російські загарбники продовжують атакувати українські позиції на різних ділянках фронту. Минулої доби найбільше ворожих атак українські війська відбили в районах Авдіївки та Мар'їнки. Про це вранці 12 січня повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Загалом за добу на фронті відбулося 64 бойові зіткнення.

Зараз ви читаєте новину «Українські війська контратакували біля Куп'янська - нові карти боїв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі