неділя, 20 жовтня 2024 04:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Українське вторгнення в Курську область стимулює Росію до обміну полоненими - ISW

Українське вторгнення в Курську область стимулює Росію до обміну полоненими - ISW
18 жовтня з російського полону повернулися 95 українців. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Росія почала частіше проводити обміни військовополонених з Україною після того, як ЗСУ взяли під контроль частини Курської області.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У звіті згадали про обмін полоненими у форматі "один на один", що відбувся днями і став четвертим з початку операції ЗСУ в Курській області 6 серпня 2024 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З полону повернувся військовий, якого засудили в РФ на 13 років - ЗМІ

Аналітики ISW звернули увагу на той факт, що частота обмінів військовополоненими між Україною та Росією після взяття під контроль частини Курської області, суттєво зросла.

Так, під час попередніх трьох обмінів, сторони обміняли загалом по 267 військовополонених. У період з 1 січня по 6 серпня 2024 року, Росія та Україна провели лише три обміни полоненими.

"ISW продовжує оцінювати, що українське вторгнення в Курську область, ймовірно, все більше стимулює Росію до участі в обмінах полоненими", - йдеться у звіті.

У п'ятницю, 18 жовтня, Україна та Російська Федерація провели черговий обмін полоненими. В Україну повернули 95 українців з російського полону.

Зокрема, 34 бійці полку "Азов", які захищали металургійний комбінат "Азовсталь" у Маріуполі в 2022 році, а також службовці Нацгвардії, Держприкордонслужби та інших підрозділів.

Зараз ви читаєте новину «Українське вторгнення в Курську область стимулює Росію до обміну полоненими - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі