субота, 15 липня 2023 15:21

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна змінила тактику контрнаступу – The New York Times

Україна змінила тактику контрнаступу – The New York Times
Україна сповільнила контрнаступ, бо змінила тактику. Фото: facebook.com/14ombr

Збройні сили України змушені були змінити тактику контрнаступу, що дало їм змогу скоротити втрати у військовій техніці, але й уповільнити звільнення територій.

Про це у статті під заголовком "Зазнавши великих втрат, українці переосмислили стратегію" пише американське видання The New York Times.

За даними NYT, за перші два тижні контрнаступу було пошкоджено або знищено до 20% поставленої на фронт військової техніки, зокрема західні зразки.

Цей рівень втрат техніки знизився до 10% у наступні тижні завдяки тому, що Україна змінила тактику ведення контрнаступу.

Зокрема ЗСУ зосередилися більше на вимотуванні російських сил артилерією і ракетах великої дальності, ніж на атаці по замінованих Росією полях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна з Росією має закінчитися в 2023 році. А якщо ні?

"Але ця хороша новина приховує деякі похмурі реалії. Втрати сповільнилися, оскільки сам контрнаступ сповільнився. Місцями навіть зупинився, бо українським солдатам доводиться боротись з глухою обороною Росії. Попри втрати, українці пройшли вісім кілометрів із 96 кілометрів, які вони сподіваються подолати, щоб вийти до моря на півдні й розділити російські війська на дві частини", - пише видання.

Військові експерти, на яких посилається ЗМІ, кажуть, що перші 25 км контрнаступу будуть найважчими, оскільки військам, які наступають, як правило, потрібно втричі більше сил - озброєння, особового складу або того й іншого - ніж тим, хто обороняється.

14 липня президент Володимир Зеленський провів чергове засідання Ставки. Йшлося про ситуацію на фронті, просування українських військ та оборону.

Перемога у війні проти РФ – це не просто відновлення територіальної цілісності України.

Вона настане тоді, коли Україна матиме чималу армію, яка зможе гарантувати безпеку дітей. Про це заявив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний.

Зараз ви читаєте новину «Україна змінила тактику контрнаступу – The New York Times». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі