вівторок, 22 листопада 2022 21:27

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна очікує вибачень від Угорщини за вчинок Орбана

Україна очікує вибачень від Угорщини за вчинок Орбана
Україна очікує на вибачення угорської сторони за вчинок прем'єр-міністра Віктора Орбана, який прийшов на футбольний матч у шарфі з картою "Великої Угорщини". Фото: Index

Україна очікує на вибачення угорської сторони за вчинок прем'єр-міністра Віктора Орбана, який прийшов на футбольний матч у шарфі з картою "Великої Угорщини".

Про це заявили послу Угорщини Іштвану Ійдярто під час виклику до МЗС України, передає "Європейська правда".

У міністерстві повідомили, що 22 листопада до відомства запросили посла Угорщини, якому наголосили на неприйнятності публічної появи Орбана в шарфі із зображенням Угорщини з частиною української території.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандальний Орбан відреагував на критику за шарф з "Великою Угорщиною"

"В Україні очікують на вибачення за цей інцидент і сподіваються, що надалі угорська сторона утримуватиметься від кроків, які можуть бути розцінені як неповага до територіальної цілісності нашої держави", – ідеться в заяві МЗС.

Увагу угорського дипломата привернули до того, що такі дії не сприяють розвитку добросусідських відносин між Україною та Угорщиною.

22 листопада Віктора Орбана сфотографували в шарфі, на якому була зображена "Велика Угорщина" – території колишнього королівства Угорщина до Першої світової війни.

Зараз більшість цих територій входять до Австрії, Словаччини, Румунії, Хорватії, Сербії та України.

Після Першої світової Угорщині залишили лише близько 30% територій з тих, які вона мала до початку війни.

Зараз ви читаєте новину «Україна очікує вибачень від Угорщини за вчинок Орбана». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі