четвер, 06 серпня 2015 08:40

Україна готує нове звинувачення затриманим російським ГРУшникам

Україна готує нове звинувачення затриманим російським ГРУшникам
Фото: sled.net.ua

Затриманим в Луганській області російським військовослужбовцям ГРУ Олександру Александрову та Євгену Єрофеєву висунуть нове звинувачення за статтею про розв'язуванні збройного конфлікту на території України.

Про це заявив заступник генерального прокурора України, головний військовий прокурор Анатолій Матіос, передає "Крым. Реалии".

Матіос зазначив, що обвинувальні акти щодо росіян будуть направлені до суду і їм буде оголошено про підозру у розв'язуванні військового конфлікту.

Згідно зі статтею 437 кримінального кодексу України, за "планування, підготовку або розв'язування агресивної війни чи воєнного конфлікту" передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 12 років.

Раніше Александрову та Ерофееву було пред'явлено звинувачення в тероризмі. Суд над росіянами, як очікується, відбудеться у вересні.

Нагадаємо, Євген Єрофеєв і Олександр Александров були затримані українськими військовими на Донбасі в середині травня. На допиті вони заявили, що є російськими військовослужбовцями з тольяттінської бригади ГРУ. Міністерство оборони Росії це заперечує, стверджуючи, що до армії вони відношення не мають, тому що звільнилися ще в грудні.

Зараз ви читаєте новину «Україна готує нове звинувачення затриманим російським ГРУшникам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі