вівторок, 25 травня 2021 13:35

Українця знайшли мертвим на судні біля Панами

Українця знайшли мертвим на судні біля Панами
Тіло українця чотири доби пробуло у каюті Фото: pixabay.com

На борту судна CENTURY, під прапором Антигуа і Барбуда, на рейді біля Панами за загадкових обставин помер 38-річний капітан - громадянин України, житель Одеської області.

Його тіло чотири доби пробуло в каюті, повідомив морський адвокат, правозахисник Микола Гольбін, передає tsn.ua.

За його даними, чоловік помер 20 травня, але його тіло зняли з судна лише вчора, 24 травня. Весь цей час воно було в каюті. Чому так довго не забирали тіло, поки що невідомо.

"Це питання до влади Панами або агентів. У нас багато моряків, які гинуть за кордоном. У таких випадках процедура одна: його знімають, доправляють до моргу, родичі дають дозвіл на розтин, транспортування. Далі йдуть документи до консульства або посольства", - розповів Гольбін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чорному морі потонув корабель з українськими моряками

За його інформацією, дружина загиблого капітана надала дозвіл на розтин, проте невідомо, чи вже зробили його. Причину смерті встановлять після цього. Питання, чи була вона насильницька або природна також залишається відкритим.

За словами одного з моряків, думки щодо причини смерті в членів екіпажу розділилися. Хтось вважає, що капітану "допомогли", а хтось припускає, що це була природня смерть.

Правозахисник додав, що у понеділок, 24 травня, померлий збирався летіти додому, у нього закінчився контракт.

У порту Данії, Вайле, загинув український матрос універсального вантажного судна. На 59-річного моряка впала кришка люка, яка з невідомих причин від'єдналася від крана.

Зараз ви читаєте новину «Українця знайшли мертвим на судні біля Панами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі