понеділок, 24 жовтня 2022 14:41

Спецтема: Війна Росії проти України

Україна та Франція координують дії у відповідь на ядерний шантаж Росії

Україна та Франція координують дії у відповідь на ядерний шантаж Росії
Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба повідомив про телефонну розмову із главою МЗС Франції Катрін Колонною. Фото: slovoidilo.ua

Україна і Франція засуджують російський ядерний шантаж та брехню щодо "брудної бомби".

Наступні кроки у відповідь будуть скоординовані. В тому числі в рамках міжнародних організацій. Про це у Твіттер повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МАГАТЕ приїде в Україну після заяв Шойгу про підготовку "брудної бомби"

Він телефоном поговорив зі своє французькою колегою Катрін Колонною.

"Ми засудили російську кампанію з дезінформації щодо "брудної бомби". Ми також скоординували наступні кроки в нашій роботі з іншими країнами та в рамках ООН і МАГАТЕ, щоб протистояти цій брехні та запобігти будь-яким операціям Росії під фальшивим прапором", ‒ написав Кулеба.

23 жовтня міністр оборони Росії Сергій Шойгу провів телефонні розмови з колегами з Франції, Туреччини, Британії й Сполучених Штатів Америки, під час яких розповів їм про нібито підготовку України до "провокації" з використанням якоїсь "брудної бомби".

Таким чином Шойгу намагався сповільнити або зупинити західну військову допомогу Україні, а також послабити НАТО, пояснили американські військові аналітики.

Глави зовнішньополітичних відомств Великої Британії, Сполучених Штатів Америки та Франції виступили зі спільною заявою щодо війни в Україні, підтвердивши свою непохитну підтримку. Країни засудили брехливі спроби Російської Федерації звинуватити Київ у готовності застосувати "брудну бомбу" на власній території.

Зараз ви читаєте новину «Україна та Франція координують дії у відповідь на ядерний шантаж Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі