субота, 11 лютого 2023 07:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Загроза залишається високою ‒ у Генштабі розповіли про російські удари по Україні

Загроза залишається високою ‒ у Генштабі розповіли про російські удари по Україні
Росія 10 лютого випустила по Україні 106 ракет. Фото: slovoidilo.ua

Минулої доби під час масованого ракетного удару по Україні Росія випустила 106 ракет. Ворог, зокрема, бив по цивільній інфраструктурі.

Росіяни застосували 32 зенітних керованих ракети С-300 та 74 крилатих ракети повітряного і морського базування. Із них 61 знищили українські захисники. Про це вранці 11 лютого повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

"Крім того, російські загарбники завдали 59 авіаційних ударів. 28 з них із застосуванням БпЛА типу Shahed-136. 22 дрони збито. Противник також здійснив понад 90 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Загроза завдання ударів російською федерацією по цивільних об'єктах залишається високою на всій території України", ‒ йдеться у повідомленні.

Попри значні втрати, ворог продовжує вести наступальні дії на Куп'янському, Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Новопавлівському напрямках.

Без суттєвих змін залишається ситуація на Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках. Ознак формування наступальних угруповань не виявлено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Понад 100 ракет летіли в Україну 10 лютого. Атакувала Росія не лише ними – Генштаб

Разом з тим, Росія продовжує утримувати свої підрозділи у прикордонних з Україною районах, не припиняє артилерійські обстріли позицій українських військ, а також населених пунктів поблизу лінії зіткнення.

Зокрема, минулої доби ворожих обстрілів зазнали райони населених пунктів Сеньківка, Хрінівка і Леонівка Чернігівської області. А також Порохонь, Студенок, Білокопитове, Вовківка, Старі Вирки, Шпиль, Павлівка і Пономаренки Сумської області. Обстріляли Уди, Червону Зорю, Стрілечу, Глибоке, Лук'янці, Огірцеве, Тернову і Фиголівку на Харківщині.

На Куп'янському та Лиманському напрямках противник з мінометів та артилерії обстріляв райони населених пунктів Новомлинськ, Гряниківка, Дворічна, Западне, Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Берестове Харківської області та Макіївка, Площанка, Діброва і Білогорівка на Луганщині.

На Бахмутському напрямку танкових, мінометних та артилерійських обстрілів зазнали райони населених пунктів Миколаївка, Спірне, Васюківка, Веселе, Берестове, Білогорівка, Берхівка, Красна Гора, Парасковіївка, Часів Яр, Бахмут, Іванівське, Біла Гора, Курдюмівка, Озарянівка, Торецьк, Південне та Майорськ Донецької області.

На Авдіївському та Новопавлівському напрямках під танкові, мінометні та артилерійські обстріли ворога потрапили райони населених пунктів Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Георгіївка, Мар'їнка, Богоявленка, Новомихайлівка, Золота Нива, Пречистівка, Вугледар і Велика Новосілка Донецької області.

На Запорізькому напрямку під російським вогнем були райони населених пунктів Времівка і Новопіль на Донеччині. А також Ольгівське, Малинівка, Гуляйполе, Степове, Щербаки, Новоандріївка, Новоданилівка, Мала Токмачка і Чарівне Запорізької області.

На Херсонському напрямку від ворожого артилерійського вогню постраждали Антонівка Херсонської області, місто Херсон, а також Очаків на Миколаївщині.

Уранці 10 лютого країна-терорист Росія почала завдавати масованого ракетного удару по Україні – 14-го від початку великої війни. Росіяни атакували ракетами Х-101, Х-555 та "Калібр". Запустили їх трьома хвилями зі стратегічної авіації та кораблів у Чорному морі.

Є влучання в об'єкти теплової та гідрогенерації, а також високовольтної інфраструктури в шістьох областях.

Дві російські ракети "Калібр" перетнули повітряний простір Молдови та Румунії, повідомив головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний. МЗС Молдови викликало російського посла. Натомість у Румунії дані Залужного не підтвердили.

Зараз ви читаєте новину «Загроза залишається високою ‒ у Генштабі розповіли про російські удари по Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі