понеділок, 18 березня 2024 09:42

Удари по російських НПЗ: аналітики ISW дали оцінку

Удари по російських НПЗ: аналітики ISW дали оцінку
Українські сили у ніч на 17 березня атакували Слов'янський нафтопереробний завод у Росії. Фото: pravda.com.ua

Атака по Слов'янському нафтопереробному заводу в РФ у ніч на 17 березня була щонайменше дев'ятим ударом України по російських НПЗ за останній тиждень.

Успішного удару по НПЗ у Слов'янську-на-Кубані Краснодарського краю РФ завдали СБУ, ССО та Сили безпілотних систем України. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни (ISW).

Атака призвела до потужної пожежі. Один з російських "воєнкорів" заявив, що два з 17 безпілотників, які були націлені на цей завод, вразили підприємство.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НПЗ у Краснодарському краї РФ атакували українські дрони - джерела

За даними українських джерел, лише дрони СБУ завдали успішних ударів по вже 12 нафтопереробних заводах у Росії.

Російський "воєнкор" також заявив, що український удар по Слов'янському нафтопереробному заводу є дев'ятим ударом України по російських НПЗ за останній тиждень.

Інший російський блогер визнав, що українські удари по нафтопереробних заводах є серйознішими, ніж удари по паливних складах, оскільки міжнародні санкції проти Росії ускладнюють її здатність ремонтувати технологічно складні нафтопереробні підприємства.

У кількох регіонах Росії вночі проти 17 березня лунали вибухи. Зокрема, у Слов'янську-на-Кубані Краснодарського краю після влучання дрона загорівся нафтопереробний завод.

Про вибухи вночі заявили й в інших регіонах РФ. А російське міноборони заявило про нібито знищення 35 безпілотників.

Зараз ви читаєте новину «Удари по російських НПЗ: аналітики ISW дали оцінку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі