четвер, 13 вересня 2018 15:29

Учасника нападу на Катерину Гандзюк відпустили під домашній арешт
4

Херсонський апеляційний суд відпустив під домашній арешт Володимира Васяновича.

Його підозрюють у нападі на активістку Катерину Гандзюк. Таку інформацію опублікував журналіст Сергей Нікітенко 13 вересня на сторінці у Facebook.

"Васяновича відпустили під домашній арешт. Він заявив, що тільки привіз подільників із Олешок до Херсону. Хоча раніше його називали тим, хто подавав сигнал, що Катя вийшла з під'їзду", - написав Нікітенко.

У суді Васянович заявив, що напад організував "опер" Сергій Торбін. У суді першої інстанції він не давав показань, бо боявся за своє життя.

"Він також заявив, що визнає свою провину. Кається та готовий нести відповідальність", - написав журналіст.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чоловікові хлюпнули в обличчя кислотою

13 вересня відбулися апеляційні засідання щодо інших підозрюваних: Сергія Торбіна та Микити Грабчука, останнього вважають безпосереднім виконавцем нападу. Суд залишив Грабчука та Торбіна в СІЗО. Журналіст заявив, що Торбін у залі суду називав себе невинним. Вважає, що його оббрехали.

"Каже, тікати не буду, але забуває, що затримали його на автовокзалі в момент втечі, після того, як він дізнався про затримання Горбунова", - уточнив Нікітенко.

Водночас 13 вересня почали розгляд апеляції ще одного учасника справи - Віктора Горбунова. У цілому слідство підозрює в нападі на Катерину Гандзюк 5 учасників АТО.

Фото: Володимир Васянович

На Катерину Гандзюк напали поблизу під'їзду власного будинку вранці 31 липня. Невідомий чоловік вибіг з-за кущів, вилив на неї концентровану сірчану кислоту й утік. Отримала хімічні опіки понад 30% тіла - голови, обличчя, лівої руки й ноги, передньої частини грудної клітки, лівого ока.

Зараз ви читаєте новину «Учасника нападу на Катерину Гандзюк відпустили під домашній арешт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі