пʼятниця, 08 листопада 2019 07:45

Убивство Шеремета: у справі може фігурувати подружжя АТОвців

Убивство Шеремета: у справі може фігурувати подружжя АТОвців
Подружжя добровольців АТО Владислав та Інна Грищенки можуть фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета. Фото - Обозреватель

Подружжя колишніх добровольців АТО Владислав та Інна Грищенки можуть фігурувати у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета у 2016 році.

Владислава Грищенка на псевдо "Буча" затримали 24 вересня, його дружину "Пуму" – 5 листопада. Суд заарештував обох у на час розслідування, пише Українська правда.

Їх разом із бойовим товаришем Іваном Вакуленком підозрюють у замаху на замовне вбивство мешканця Івано-Франківщини та незаконному поводженні зі зброєю. За версією слідства, у липні 2018 року вони виготовили вибухівку та прикріпили її до автівки 61-річного Михайла Чекурака у місті Косові. Останній сам помітив бомбу, тому замах не відбувся.

Якщо спочатку розслідування вела Івано-Франківська поліція під керівництвом місцевої прокуратури, то зараз цим займається Головне управління Нацполіції у Києві, а нагляд здійснює Генеральна прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як 1937-го: у волонтерів і добровольців пройшли масові обшуки

За словами Інни Грищенко, справу передали у Київ з формулюванням "у зв'язку з причетністю до інших злочинів". За даними УП, слідство може пов'язати подружжя зі справою про вбивство Павла Шеремета. Поліцейське розслідування у справі Грищенків веде той самий слідчий, який розслідує смерть журналіста.

Третій фігурант справи – Іван Вакуленко – помер 18 жовтня. Офіційна версія – самогубство. За кілька днів до того Вакуленка, за словами Інни Грищенко, викликали на допит саме у справі Шеремета.

Адвокат Інни Грищенко Масі Найєм каже, справу дійсно намагаються пов'язати з убивством журналіста Павла Шеремета. Але підстав для цього немає. Додав, що з обвинуваченням Інни Грищенко уже поспішають і припускаються грубих юридичних помилок.

"Наприкінці цього року мають або прибрати сина Авакова, або він піде на підвищення. То мені здається, що це такий дємбєльський акорд може бути. Це може бути призначенням підозрюваних у вбивстві Павла Шеремета, а не знаходження. За характером того, як вони затримували Інну, проводили обшуки, подавали клопотання, помилки були зроблені настільки технічні, що я можу зробити висновок, що вони дуже поспішають", — зауважив Найєм, передає "НВ".

20 липня 2016-го у центрі Києва вибухнув автомобіль, в якому знаходився один із керівників "Української правди" Павло Шеремет. Убивство журналіста правоохоронці пов'язують із професійною діяльністю. Однак не відкидають інші версії. Наприклад, замах на цивільну дружину журналіста Олену Притулу, керівника "Української правди". Їй належав червоний Subaru, який вибухнув. Із камер спостереження видно, що вибухівку в ніч перед вбивством заклали чоловік і жінка. Їхні особи досі не встановлені.

Зараз ви читаєте новину «Убивство Шеремета: у справі може фігурувати подружжя АТОвців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі