понеділок, 29 січня 2024 12:35

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ спростували захоплення росіянами Табаївки на Харківщині

Російські загарбники намагаються активно наступати на Куп'янському, Лиманському та Бахмутському напрямках.

Однак, ворог не має важливих тактичних успіхів. Про це в ефірі національного телемарафону розповів начальник служби зв'язків із громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо, передає Gazeta.ua.

Він також спростував повідомлення про нібито захоплення росіянами Табаївки на Харківщині.

Автор: deepstatemap.live
  Біля Табаївки на Харківщині тривають бої
Біля Табаївки на Харківщині тривають бої

"У смузі відповідальності оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" лінія фронту активна. Ворог намагається наступати на усіх напрямках: Куп'янський, Лиманський та Бахмутський. На Куп'янсько-Лиманському напрямку відбито 10 ворожих атак за добу. Синьківка, Табаївка, Терни, Ямполівка - населені пункти, де відбувалися бойові дії", - зазначив Фітьо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив головні новини з передової - зведення

За його словами, не відповідає дійсності інформація про захоплення ворогом Табаївки на Харківщині.

"Неподалік цього населеного пункту відбувалися бої. Бачимо, що противник намагається активно наступати: активно використовує техніку, дрони-камікадзе, велика кількість артилерійських та мінометних обстрілів. Наші захисники знаходяться в активній обороні, за кращої нагоди переходять до атакувальних дій і покращують своє тактичне становище. Тому якихось важливих успіхів у ворога на напрямку ОСУВ "Хортиця" немає", - наголосив Фітьо.

Він додав, що на Куп'янському напрямку росіяни наступають із осені минулого року.

"Напрямок зрозумілий: захопити Куп'янськ, це Куп'янськ-Вузловий - важливий логістичний центр, залізничний, через який під час попередньої окупації здійснювалося логістичне забезпечення окупаційних військ і зброєю, і провіантом. За цей час ми бачимо, що противник лише зміг подекуди покращити своє тактичне становище і тепер у своїм ЗМІ подає це як взяття Берліна. В них там масова ейфорія. Хоча ми бачимо, що ті втрати, яких зазнав ворог - це не співрозмірне співвідношення. Вони знищують свою армію, кидаючи бездумно в атаки", - зазначив Фітьо.

Він додав, що загарбники зараз активізували застосування техніки. Зокрема, активно використовують танки, БМП. Однак, за кількістю втрат видно, що їм це не допомагає.

Фітьо також додав, що лише за січень 2024 року в зоні ОСУВ "Хортиця" противник втратив убитими та пораненими понад 10,5 тис. військовослужбовців.

Про те, що російські окупанти, ймовірно, захопили Табаївку Харківської області, 29 січня повідомив Інститут вивчення війни (ISW). За даними аналітиків, загарбник також просунулися на поле на схід від Ямполівки, що на захід від Кремінної.

Разом з тим ЗСУ витіснили ворога з ресторану "Царське полювання" в Авдіївці.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ спростували захоплення росіянами Табаївки на Харківщині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі