четвер, 28 липня 2022 13:30

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ пояснили, чи означають ракетні удари з Білорусі підготовку до вторгнення

У ЗСУ пояснили, чи означають ракетні удари з Білорусі підготовку до вторгнення
Російські окупанти після тривалої паузи завдали удару по території України з Республіки Білорусь. Фото: pixabay.com

Російські окупанти після тривалої паузи завдали удару по території України з Республіки Білорусь. Запускали ракети з аеродрому в Зябрівці Гомельської області, яка на кордоні з Україною.

На цьому аеродромі розміщені російські зенітні ракетні комплекси С-300 і С-400, а також кілька оперативно-тактичної ракетної зброї "Іскандер". Про це повідомив СтратКом Збройних сил України 28 липня в Telegram.

"Наважимось припустити, що пуски здійснювалися за допомогою С-300. На користь цього каже як їхня кількість – понад 20 (стільки "Іскандерів" немає), так і якість, Деякі з них падали, куди попало. Та й загалом ЗРК С-300 останнім часом для орків став ОТРК. Викликано це насамперед гострим дефіцитом тактичних ракет, причому не лише до ОТРК "Іскандер", а й для ТРК "Точка-У". А тому в хід йдуть С-300", – йдеться в дописі.

Ракетну атаку у ніч напередодні Дня української державності у СтратКомі ЗСУ розцінюють як спробу морально- психологічного тиску росіян.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З боку Білорусі можливі збройні провокації – Генштаб

"Про жодну підготовку до повторного вторгнення з території Білорусі це ще не говорить. Сама ж армія Білорусі зараз хоч і перебуває у збудженому стані, але не зосереджена у наступальному порядку, виходячи з даних розвідки", – наголосили.

Додали, що російські окупанти можуть "самостверджуватися" ракетними ударами по території України.

"Якщо цей удар і справді був рефлексією розумово відсталих на наш День державності, то це жалюгідне видовище. Країна, історія якої розпочалася на болотах, коли Київ процвітав, компенсує свої комплекси неповноцінності терором? Так, самоствердження через терор це властиво ізгоям і моральним уродам, але навіть цим ударом Московія продемонструвала свою убогість і неспроможність. Адже "велика" ракетна "наддержава" використовує для обстрілу по наземних цілях С-300", – підсумували в СтратКомі.

Упродовж години вранці 28 липня росіяни запустили з Білорусі понад 20 ракет в напрямку України. Дев'ять з них вдарили по території Гончарівської громади Чернігівської області. Впали в лісовий масив.

Частина ракет дісталася Київської області. Прилетіло в об'єкт інфраструктури однієї з громад Вишгородського району.

Також, за неофіційною інформацією, вибухи лунали в Києві. Очевидці нарахували щонайменше два розриви. Частину ракет нібито вдалося збити протиповітряній обороні.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ пояснили, чи означають ракетні удари з Білорусі підготовку до вторгнення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі