субота, 25 березня 2023 16:59

Спецтема: Війна Росії проти України

У ЗСУ оцінили загрозу перекидання на Херсонщину ПВК Аксьонова "Конвой"

У ЗСУ оцінили загрозу перекидання на Херсонщину ПВК Аксьонова "Конвой"
Росіяни намагаються підтягувати на Херсонщину певний мобілізаційний ресурс. Фото: ГУР

Критичного збільшення контингенту російських військових на окупованій частині Херсонської області не зафіксовано.

Водночас росіяни намагаються підтягувати туди певний мобілізаційний ресурс. Про це в ефірі телемарафону повідомила очільниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня Наталія Гуменюк, передає Gazeta.ua.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У ЗСУ розповіли про "жести доброї волі" росіян на Херсонщині

"Ми спостерігаємо, що вони намагаються підтягувати певний мобілізаційний ресурс, людські ресурси на Херсонщину, оскільки розуміють, що там їм допомога знадобиться. Але поки що критичного збільшення контингенту на лівобережжі ми не бачимо", – повідомила вона.

На думку Гуменюк, ймовірно, окупанти будуть продовжувати ці маневри.

"А те, що вони використовують Крим, як підготовчу базу – це стала практика, ми це знаємо, але досяжність нашої зброї до кримських локацій є", – сказала вона.

Гауляйтер окупованого Криму Сергій Аксьонов створив ПВК "Конвой".

Компанією керує Костянтин Пікалов. Його називають правою рукою засновника ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина та куратором "Вагнера" в Африці.

Анонімний колишній учасник ПВК сказав, що формально "Конвой" – це бойовий армійський резерв. Там укладають два контракти – з "Конвоєм" та з Міністерством оборони Росії, щоб мати "гарантовані виплати" у разі поранення чи смерті.

На початку формування ПВК у її складі було близько 300 осіб. Зараз позиції "Конвою" розташовані в окупованій частині Херсонської області.

Зараз ви читаєте новину «У ЗСУ оцінили загрозу перекидання на Херсонщину ПВК Аксьонова "Конвой"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі