пʼятниця, 28 жовтня 2022 11:51

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського закликали міжнародних партнерів знищити кілька заводів в Ірані

У Зеленського закликали міжнародних партнерів знищити кілька заводів в Ірані
Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк каже, що постачанням своїх дронів-камікадзе Росії Іран бере активну участь у геноциді українців. Фото: скріншот

Постачанням своїх дронів-камікадзе Росії Іран бере активну участь у геноциді українських громадян.

Факт передачі безпілотників потрібно не просто зафіксувати, а й знищити в Сирії та в самому Ірані виробництво дронів. Про це у коментарі 24 каналу сказав радник керівника Офісу президента України Михайло Подоляк.

Він підтвердив, що Ізраїль передає нашій Україні інформацію щодо іранських дронів-камікадзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Збитий під Одесою іранський дрон Mohajer-6 літав на австрійському двигуні: фото і подробиці

"Іран має чотири заводи. Й міжнародна спільнота має прийняти рішення для того, щоб ці заводи знищити. Це важливо," – наголосив Подоляк.

Українська влада нині переконує ізраїльських партнерів, що якщо Росія програє, то піде з ринків близького Сходу, де фінансує терористичні угруповання.

"Ми кажемо нашим партнерам з Ізраїлю, що як тільки Росія звідти піде, у вас буде певний проміжок часу, щоб кінцево розв'язати питання й Ірану, й Хезболли, і всіх інших груп, які вас атакують", – сказав Подоляк.

За його словами, після програшу країни-агресорки РФ світ матиме 10-15 років, щоб зачистити російську підтримку терористичних мереж.

Більшість членів Ради Безпеки при Організації Об'єднаних Націй підтримали проведення розслідування експертами ООН використання Росією іранських дронів проти цивільного населення та інфраструктури України.

Під час засідання Радбезу ООН постійний представник Франції Ніколя де Рів'єр зауважив, що факти очевидні: Іран надав безпілотники РФ, а та використовує їх у своїй агресивній війні й у бомбардуваннях цивільних об'єктів.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського закликали міжнародних партнерів знищити кілька заводів в Ірані». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі