середа, 09 листопада 2022 17:13

Спецтема: Війна Росії проти України

У Зеленського відповіли, чи можливі переговори з РФ після звільнення Херсона

У Зеленського відповіли, чи можливі переговори з РФ після звільнення Херсона
Радник Офіса президента Михайло Подоляк відповів, чи можливі переговори з РФ після звільнення Херсона. Фото: ОП

Звільнення Херсона не є тією точкою, після якої переговорний процес із РФ може реально розпочатися.

Про це заявив радник голови Офіса президента Михайло Подоляк. В інтерв'ю російському виданню "Настоящее время" він вкотре наголосив, що переговорний процес розпочнеться лише тоді, коли окупанти залишать територію України.

Подоляк пояснив, що РФ насправді не пропонує жодного мирного переговорного процесу. Путінський режим просто хоче закріпитися на окупованих територіях, зокрема на загарбаних після 24 лютого.

"Росія вважає, що вона захопила частину територій, і вона наполягатиме на двох речах, і це неможливе поле для компромісу. "Або визнайте, що ми, вбивши велику кількість ваших людей, маємо право вважати ці території тепер своїми, але ви це не визнаєте – тоді давайте ми таки зробимо тимчасове припинення вогню", – каже радник глави ОП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗСУ увійшли до населеного пункту Калинівське на Херсонщині – карта

Подоляк переконаний, що перемир'я Росія використає для тренування мобілізованих і накопичення ресурсів, після чого з новими силами знову нападе.

"Ось сьогодні пан Патрушев з'явився вже в Тегерані. Відповідно, вони спробують десь ще знайти балістичні ракети, посилити свою виснажену ракетну програму, десь візьмуть ще дронів і через якісь два-три місяці продовжать знову атакувати нашу територію", – наголосив він.

Радник голови ОП пояснив, що зараз президент РФ Володимир Путін намагається закріпити за собою ЗАЕС, Північно-Кримський канал, лівий берег Херсонської області, щоб убезпечити тимчасово окупований Крим.

"І Херсон не є тією точкою, після якої переговорний процес буде справді можливим. Це нонсенс – говорити про серйозний переговорний процес після звільнення Херсона, після звільнення Луганська тощо. Ні. Президент Зеленський чітко позначає: покинули територію України – після цього, звісно, можливий переговорний процес", – підсумував Подоляк.

Збройні сили України продовжують наступальні операції на півдні та сході.

Російські окупанти тим часом намагаються прорвати оборону ЗСУ на Донеччині. Про це свідчить карта бойових дій від міністерства оборони Великої Британії на 9 листопада. Її оприлюднили у Twitter відомства.

За даними союзників, український контрнаступ розвивається на Херсонському та Луганському напрямках. На півдні ЗСУ намагаються звільнити правий берег Херсона, атакуючи противника з боку Миколаївської області, в районі Снігурівки та вздовж правого берега Дніпра.

Зараз ви читаєте новину «У Зеленського відповіли, чи можливі переговори з РФ після звільнення Херсона». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі