неділя, 20 жовтня 2024 21:05

У збитій в Україні ракеті КНДР знайшли західні компоненти - Сибіга

У збитій в Україні ракеті  КНДР знайшли західні компоненти - Сибіга
У ракеті КНДР збитій в Україні знайшли західні компоненти - Андрій Сибіга. Фото: glavcom.ua

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга попросив союзників посилити санкції і експортний контроль проти Росії.

Глава МЗС закликав до цих дій після виявлення свіжовироблених західних компонентів у ракеті КНДР, яку збили в Україні, про це він повідомив в X.

Сибіга обурений знахідкою західних компонентів у північнокорейській ракеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супутник Південної Кореї зафіксував переміщення військ КНДР до РФ

"Це обурливо. Нещодавня експертиза північнокорейської ракети KN-23/24, збитої в Україні, виявила численні нещодавно вироблені компоненти західного виробництва. Путін і Кім досі мають до них доступ", - сказав міністр.

Також глава МЗС наголосив, що Україна закликає союзників рішуче відреагувати, посилити санкції і експортний контроль, а також зміцнити український повітряний щит.

Північна Корея постачає людей для роботи на російських заводах.

В коаліції злочинців разом із Путіним станом на зараз уже є Північна Корея - родина Кім, яка тримає в рабстві більш ніж 20-мільйонну частину корейського народу. Наша розвідка фіксує не лише передачу зброї з Північної Кореї до Росії, а й передачу людей. Це робітники для російських заводів - замість убитих на війні росіян. І особовий склад для російської армії, повідомив президент Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «У збитій в Україні ракеті КНДР знайшли західні компоненти - Сибіга». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі