субота, 17 березня 2012 16:32

Спецтема: Зґвалтування та вбивство Оксани Макар

У Вінниці і Сумах вимагали довічного ув'язнення для миколаївських мажорів
7

Фото: Фото: opir.info

Учора у Сумах та Вінниці пройшли акції з вимогою справедливо покарати миколаївських мажорів, які зґвалтували та намагалися спалити 18-річну Оксану Макар.

Акції організували автономні націоналісти.

У Сумах півсотні людей зібралися біля обласного управління МВС. У руках городяни тримали плакати: "Гроші вирішують все?", "Стоп беззаконня!", "Обережно Мажори!", "Довічне ув'язнення миколаївським ґвалтівникам!" та інші.

Працівникам міліції активність молоді не сподобалася, тому до людей вийшов невідомий чоловік у цивільному і спробував їх вмовити зібратися і піти геть. Пізніше до нього приєдналися кілька міліціонерів, які намагалися відтіснити молодь, проте їм не вдалося.

"Зараз ми заявляємо свій громадський протест діям міліції, - пояснив один з учасників акціїї. – Після затримання одразу ж відпустили двох мажорів на підписку. І поки не втрутилися ЗМІ навіть не намагалися взяти свідчення у потерпілої Оксани. Ми зараз заявляємо, що у Сумах таке не пройде. У випадку, якщо міліція спробує ще когось із мажорів відпустити безкарно, народ повстане і сам покарає виродків".

У Вінниці близько 30 людей зібралося на площі театральній. Молодь тримала плакати: "Вимагаємо справедливої кари", "Мажорів за ґрати", "Спершу Оксана, а хто наступний?".

Вінничани поставили собі за мету донести до людей інформацію, тому перехожим роздавалися інформаційні листівки.

"Ми хочемо, щоб дівчата зрозуміли, що потрібно думати коли, куди і з ким іти, - заявив учасник акції Максим. – Адже в першу чергу вони ризикують своїм здоров'ям. І дуже хочеться, щоб приклад Оксани став наукою для усіх дівчат, що з п'яними іти у квартиру – це небезпечно".

Також молодь збирала пожертви на допомогу зґвалтованій дівчині. Проте враховуючи, що лікування Оксани Макар держава оплатить сама, 220 гривень, які пожертвували люди вирішили передати Олександрі Поповій.

"Сашу також, як і Оксану, зґвалтували у Миколаєві 10 березня. На щастя, її не намагалися спалити, проте сильно побили, - розповів ініціатор акції Сашко. – Зараз вона в лікарні. Ми вважаємо, що їй ці гроші потрібні, тому перерахуємо на її рахунок".

Зараз ви читаєте новину «У Вінниці і Сумах вимагали довічного ув'язнення для миколаївських мажорів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі