середа, 08 березня 2023 07:36

У США запланували рекордний бюджет на закупівлю озброєння ‒ ЗМІ

У США запланували рекордний бюджет на закупівлю озброєння ‒ ЗМІ
Пентагон цьогоріч витратить рекордну суму на закупівлю зброї. Фото: ukrinform.ua

У бюджеті міноборони США планують передбачити рекордні суми на закупівлю озброєння, його дослідження і розробку.

Зокрема, із $835 млрд оборонного бюджету $170 млрд направлять на закупівлю зброї, а $145 млрд ‒ на дослідження і розробки. Про це повідомляє Bloomberg.

За інформацією видання, обидві суми є рекордними, а сам бюджет Пентагону буде одним з найбільших у мирний час.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пентагон назвав країни з найпотужнішими арміями в світі

"Регулярний бюджет міністерства оборони формується переважно за рахунок ескалації напруженості у відносинах з Китаєм, який у Пентагоні вважають головним потенційним суперником військового лідерства США", ‒ йдеться у повідомленні.

Анонімне джерело повідомило виданню, що $13,5 млрд планується виділити на закупку, розробку та модернізацію 83 літаків F-35. Відомо також про закупівлю боєприпасів великої дальності для ВПС та ВМС, які можуть бути використані у разі майбутнього конфлікту з Китаєм.

Сполучені Штати Америки прагнуть поповнити боєприпаси, які надсилають для підтримки України. Так, Пентагон уклав два контракти на збільшення виробничих потужностей артилерійських снарядів, які використовують Збройні сили України.

На цей рік Сенат Конгресу США погодив рекордний оборонний бюджет на $847,3 млрд. Із них – $800 млн на військову допомогу Україні.

Зараз ви читаєте новину «У США запланували рекордний бюджет на закупівлю озброєння ‒ ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі