четвер, 16 травня 2019 18:25

У приватному будинку виявили авіаційне озброєння - хотіли продати країнам Африки
4

У будинку знайшли авіаційне озброєння
Фото: СБУ
У будинку знайшли авіаційне озброєння
У будинку знайшли авіаційне озброєння
У будинку знайшли авіаційне озброєння

Контррозвідка Служби безпеки України спільно із слідчими ГУ НП в Києві виявили місце незаконного зберігання арсеналу військового авіаційного озброєння.

Жителі столиці зберігали в одному з приватних помешкань у селі Новосілки Макарівського району Київської області військові засоби ураження, повідомляє СБУ.

"Під час санкціонованих слідчих дій правоохоронці вилучили з території домоволодіння 6 уніфікованих блоків типу УБ-32 для стрільби некерованими авіаційними ракетами С-5, призначених для використання на винищувачах типу МіГ-21, винищувачах-бомбардувальниках типу МіГ-27 та бойових ударних гелікоптерах типу Мі-24", - йдеться у повідомленні.

Озброєння планували вивезти в країни Африки для використання у військових конфліктах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На території турбази виявили артснаряди

"Унаслідок ужитих заходів правоохоронці попередили реалізацію постачання товарів військового призначення у країни, проти яких діють міжнародні санкції Ради Безпеки ООН. За висновками експертів протиправні дії могли дискредитувати Україну на світовому ринку озброєння через недотримання міжнародних норм та загрожували запровадженням санкцій стосовно нашої держави", - повідомили в СБУ.

У Прилуках на Чернігівщині викрили колишнього військового, який набив повний гараж ручних гранат і набоїв до автоматичної зброї.

Зараз ви читаєте новину «У приватному будинку виявили авіаційне озброєння - хотіли продати країнам Африки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі