пʼятниця, 27 жовтня 2023 15:14

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах припустили, чому окупанти перестали використовувати під час обстрілів ракети Х-101

У Повітряних силах припустили, чому окупанти перестали використовувати під час обстрілів ракети Х-101
Ту-160 с комплектами ракет Х-101 и Х-55СМ. Фото: МО РФ

Не використовуючи ракети Х-101 під час обстрілів України, Росія, ймовірно, хоче відновити втрачений ракетний потенціал.

Наразі окупанти займаються накопиченням цих ракет. Таку думку в ефірі телемарафону висловив спікер Повітряних сил Юрій Ігнат, передає Gazeta.ua.

"Це високоточні далекобійні ракети так само як і "Калібр". Можливо, вони їх певну кількість зараз мусять відновити, накопичити. Зараз місяць у нас немає обстрілів зі стратегічної авіації. Тож можна робити припущення певні, що вони, можливо, хочуть відновити той ракетний потенціал", - пояснив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Це була пряма наводка": очевидці розкрили нові подробиці удару по терміналу НП

Спікер зазначив, що при обстрілах критичної інфраструктури всередині України окупантам потрібна далекобійна високоточна зброя.

"А це ракета Х-101, яка за заявами окупантів може здолати 5500 км. Це можна дістати до кінця Європи цією ракетою, якщо ці дані таки суттєво не перебільшені. Але все одно тих ракет вистачає. В них великий запас ходу", - підкреслив Ігнат.

У ніч на 27 жовтня російські загарбники знову атакували Україну з повітря.

Ворог випустив з району Приморсько-Ахтарська в РФ шість ударних БпЛА типу Shahed та одну балістичну ракету "Іскандер-М" з Воронезької області у напрямку Харківщини. Про це повідомили у Повітряних силах ЗСУ.

У результаті бойової роботи силами та засобами Повітряних сил у взаємодії з ППО Сил оборони України знищено п'ять дронів Shahed-136/131 в межах Херсонської та Миколаївської областей.

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах припустили, чому окупанти перестали використовувати під час обстрілів ракети Х-101». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі