субота, 09 грудня 2023 14:22

Спецтема: Війна Росії проти України

У Повітряних силах оцінили, чи зможе РФ повторити ракетні удари по Україні зі стратегічної авіації

У Повітряних силах оцінили, чи зможе РФ повторити ракетні удари по Україні зі стратегічної авіації
Окупанти тримали паузу понад два місяці і, ймовірно, накопичували ракети для ударів зі стратегічної авіації. Фото: колаж 24 канал

Росія може повторити удари крилатими ракетами зі стратегічних бомбардувальників Ту-95МС.

Окупанти тримали паузу понад два місяці і, ймовірно, накопичували ракети. Таку думку в ефірі телемарафону висловив спікер Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат.

За його словами, росіяни минулої осені та зими витратили понад тисячу крилатих ракет. Мова йде про авіаційні Х-101, Х-555 та морського базування "Калібр".

Ігнат додав, що на той час Україні вдалося знищувати їх наявним західним та радянським озброєнням.

"Це дві батареї NASAMS, одна IRIS-T і решта всі радянські системи. Плюс ПЗРК і мобільні вогневі групи, які набирали обертів", - сказав речник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія вдарила ракетами по Миколаєву: в ОВА повідомили про наслідки

Ігнат додав, що після серії масованих ударів взимку окупанти взяли паузу, щоб відновити запаси крилатих ракет. Після цього удари повторилися влітку, а з кінця вересня росіяни знову взяли паузу.

Речник Повітряних сил допустив, що окупанти можуть повторити обстріли України крилатими авіаційними ракетами типу Х-101/Х-555.

"Чи означає те, що вони будуть і надалі ними бити - хто його знає. Поживемо - побачимо. Те, що у них немає стільки ракет, скільки було минулого року, ми вже говорили", - резюмував Ігнат.

РФ почала "зимову кампанію" ударів по енергетиці Україні.

Зокрема, ракетні обстріли у ніч проти п'ятниці, 8 грудня, можуть свідчити про початок кампанії з ударів по українських критично важливих об'єктах енергетичної інфраструктури, до якої Кремль готувався останні місяці. Про це повідомляє Sky News з посиланням на анонімного західного посадовця.

За словами посадовця, Росія завдала ударів по Україні з використанням важкої бомбардувальної авіації, "дуже ймовірно, літаків Ту-95, які фактично не розгорталися й не використовувалися протягом останніх кількох місяців".

Зараз ви читаєте новину «У Повітряних силах оцінили, чи зможе РФ повторити ракетні удари по Україні зі стратегічної авіації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі