пʼятниця, 13 жовтня 2023 12:08

У полоні ХАМАСу можуть бути українці - дипломат

У полоні ХАМАСу можуть бути українці - дипломат
Посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук каже, що громадяни України можуть бути в полоні бойовиків ХАМАС. Фото: facebook.com/UkraineInIsrael

За попередньою інформацією від ізраїльської сторони, у полоні бойовиків ХАМАСу можуть перебувати громадяни України.

Однак, цю інформацію поки не вдається підтвердити. Про це в ефірі Суспільного розповів посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук.

За його словами, поки невідомо про місцеперебування певної кількості людей.

"Не виключається, що частина з них може бути в полоні. Про це нам повідомляли ізраїльські служби, це ще не доведена інформація. Прошу не робити фурор, але, скоріше за все, це відповідає дійсності", - сказав Корнійчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Евакуація із Сектора Гази: в Ізраїлі вважають "ганебною" реакцію ООН

Під час розшуку громадян України українські дипломати тісно співпрацюють з ізраїльською поліцією.

"На постійній основі шукаємо людей - і за ДНК, і за відбитками пальців. Поліція нам допомагає знаходити нових людей. Не думаю, що вже суттєво зміниться кількість загиблих", - зазначив Корнійчук.

Він також розповів, що з сімох загиблих українців тільки одна громадянка мала лише український паспорт.

"Це означає, що решта шість проживали в Ізраїлі постійно і мали також ізраїльський паспорт. Це ні в якому разі не принижує їх права як громадян України, просто для вашого розуміння, що одна подорожуюча, на жаль, загинула. Решта - це місцеві мешканці", - наголосив Корнійчук.

Серед тисяч людей, які були вбиті, поранені або взяті в заручники терористами ХАМАС останніми днями, є іноземні громадяни та особи з подвійним громадянством з 23 країн. Журналісти зібрали інформацію про громадян іноземних держав, які стали жертвами нападу на територію Ізраїлю.

Загалом семеро громадян України загинули в Ізраїлі. Дев'ять громадян отримали поранення. Ще девʼятеро вважаються зниклими безвісти.

Зараз ви читаєте новину «У полоні ХАМАСу можуть бути українці - дипломат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі