понеділок, 12 лютого 2024 01:38

У Німеччині вбили українського баскетболіста: подробиці

У Німеччині вбили українського баскетболіста: подробиці
Український баскетболіст Володимир Єрмаков був вбитий у Німеччині. Фото: Фейсбук/Федерація баскетболу міста Києва

У Німеччині, в Дюссельдорфі, невідомі з ножами напали на двох українських баскетболістів Володимира Єрмакова та Артема Козаченка.

17-річний Володимир Єрмаков від численних травм помер у лікарні, його товариш перебуває в реанімації. Про це повідомили у Федерації баскетболу міста Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Німеччині група росіян напала на українців: одного вдарили пістолетом та пограбували

Там стверджують, що на хлопців напали через їх національність. Єрмаков та Козаченко виступали за молодіжну команду ART Giants (U-19) з Дюссельдорфа.

"Напередодні чергового матчу на них напали з ножами на вулиці просто за те, що вони – українці. Вся команда провела ніч у лікарні поруч із нашим хлопцями. На превеликий жаль, лікарі не змогли врятувати Єрмакова, а Козаченко залишається в реанімації. Місцева поліція вже веде справу, на місці злочину були свідки", – йдеться в повідомленні Федерації баскетболу.

Володимир Єрмакова займався баскетболом і грав у дитячих командах "Тейваз" і "5T.E.A.M.-ДЮСШ-12". У складі юнацької збірної України (U-16) виступав на чемпіонаті Європи 2022 року в Болгарії.

У Німеччині почастішали напади на українців.

Зокрема, прокуратура Нижньої Саксонії розслідує замах на вбивство 10-річного українського хлопчика. На групу дітей напав чоловік, який вимагав від них перейти на російську. Він схопив хлопчика та перекинув його через поручні в канал. А потім кинув у нього скляну пляшку.

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині вбили українського баскетболіста: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі