неділя, 30 січня 2011 14:36

У Німеччині електричка і потяг зіткнулись на величезній швидкості (ФОТО)
17

На сході Німеччини розгорнули масштабну рятувальну операцію: пізно ввечері там зіткнулися пасажирський та товарний потяги. На даний момент відомо, щонайменше, про десятьох загиблих і близько 40 постраждалих.

Гуркіт від лобового зіткнення було чути за сім кілометрів від місця аварії, передає Перший канал.

Потяги налетіли один на одний на величезній швидкості. В результаті удару декілька вагонів електрички викинуло з рейок, після чого вони завалилися на бік. За деякими даними, виникла пожежа. Полум'я не вдавалося збити з протягом двох годин, незважаючи на те, що до місця НП прибули близько 200 рятувальників і пожежників.

Наразі рух поїздів у районі аварії заблоковано, відзначає телеканал НТВ.

Людей з понівеченого потягу евакуювали через вікна. Деяких пасажирів від удару викинуло назовні. Близько десяти осіб загинуло, 40 отримали різні поранення. Однак багато хто з постраждалих у вкрай важкому стані, тому медики не виключають, що число жертв може зрости.

Слідчі намагаються з'ясувати, чому потяги рухалися назустріч один одному, повідомляє РБК.

Згідно з розкладом, вечірня електричка з Магдебурга в Хальберштадт була останньою, після чого на шляхах всю ніч за планом повинні були працювати інженерні служби. Також поки неясно, чому диспетчер і черговий по станції вчасно не відреагували на появу зустрічного поїзда і не попередили машиністів.

Фото: abendblatt.de, rp-online.de

Зараз ви читаєте новину «У Німеччині електричка і потяг зіткнулись на величезній швидкості (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі