вівторок, 18 липня 2023 13:33

Спецтема: Війна Росії проти України

У Міноборони назвали причину уповільнення контрнаступу ЗСУ

У Міноборони назвали причину уповільнення контрнаступу ЗСУ
Українські війська зараз знищують оборонний потенціал загарбників. Фото: t.me/V_Zelenskiy_official

Контрнаступ Збройних сил України уповільнюється через суцільне мінування загарбниками території.

Розмінування ускладнюється технічними причинами. Про це в ефірі національного телемарафону розповіла заступниця міністра оборони України Ганна Маляр, передає Gazeta.ua.

За її словами, росіяни розуміли, що наступ Сил оборони рано чи пізно розпочнеться. Тому готувалися й добре укріплювалися. До того ж, ворог зараз має перевагу у кількості особового складу та озброєнь.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Контрнаступ: важкі бої тривають за Старомайорське

"РФ готувалася до такої війни 30 років. Ресурсів у них багато, вони можуть собі це дозволити. Треба розуміти, що наші війська прориваються через заміновані ділянки та потужний опір противника, це сповільнює", – сказала Маляр.

Однак, за її словами, зараз українські воїни зменшують оборонний потенціал загарбників.

"Україна не матиме більше людей, ніж РФ. Розмінувати швидше неможливо, є технічні особливості та правила", – додала Маляр.

Збройні сили України на фронті на Донбасі просуваються в районі Бахмута, а також на кордоні Запорізької й Донецької областей.

Контрнаступ відчутно руйнує потенціал сил РФ. Водночас росіяни активізували зусилля в напрямку Куп'янська. Ситуація у Харківській та Луганській областях залишається напруженою, свідчать свіжі карти американського Інституту вивчення війни (ISW).

Зараз ви читаєте новину «У Міноборони назвали причину уповільнення контрнаступу ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі