середа, 31 січня 2024 03:45

Спецтема: Війна Росії проти України

У Маріуполі окупанти відновлюють "комсомол"

У Маріуполі окупанти відновлюють "комсомол"
Окупанти відновлюють комсомольський рух у Маріуполі. Фото: Телеграм/mariupolrada

У тимчасово окупованому Маріуполі окупанти відновлюють комсомольський рух.

Таким чином росіяни намагаються навʼязати українським дітям радянські традиції та ідеї. Про це у Телеграмі повідомляє міська рада українського Маріуполя Вадим Бойченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кадиров побував у Маріуполі, однак швидко евакуювався через дрон

"Назад в СРСР: у Маріуполі з'явився комсомольський рух. В тимчасово окупованому місті не можуть запропонувати жодної візії успішного майбутнього, тож пропонують давно забуте радянське минуле. У місті знов повертають пам'ятники Леніну, сформували юнармію. А тепер й відродили комсомол", - йдеться у повідомленні.

"Комсомольці" вже підняли радянський червоний прапор над містом, після чого поклали квіти зі стрічкою: "Подвиг комунарів безсмертний!".

"Вони окупують не тільки території, а й свідомість людей, яких налаштовують проти України. Російська пропаганди отруює дітей, ламаючи їх психологічно", - заявив мер МаріуполяБойченко.

Російські окупанти завезли у Маріуполь щонайменше 50 тис. гастарбайтерів та криміналітет із депресивних регіонів Росії та країн Центральної Азії.

Заробітчан хочуть використати для пришвидшення темпів асиміляції українського населення.

Зараз ви читаєте новину «У Маріуполі окупанти відновлюють "комсомол"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі