четвер, 11 грудня 2014 19:42

У Львові засудили на десять років російського шпигуна

У Львові засудили на десять років російського шпигуна
Фото: karpatskijobjektiv.com

У Львові Шевченківський районний суд визнав винним у шпигунстві громадянина Російської Федерації та призначив йому покарання у вигляді 10 років позбавлення волі. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Громадянин Росії за завданням російської військової розвідки намагався створити агентурну мережу з числа колишніх та діючих військовослужбовців. Незаконно отриману таємну інформацію зловмисник повинен був передавати своїм кураторам, які координували антиукраїнську діяльність з тимчасово окупованої території АР Крим. Виток секретних відомостей упередила контррозвідка СБУ", - йдеться в повідомленні.

Слідством встановлено, що російський шпигун прибув до України ще два роки тому і оселився у Львові під прикриттям. У березні іноземець активізував свою шпигунську діяльність - підшукував осіб, які могли б надати йому за грошову винагороду відомості Збройних Сил України та правоохоронців, задіяних у антитерористичній операції на Донбасі.

Співробітники СБУ затримали зловмисника 30 липня на "гарячому", коли він намагався отримати дані про відрядження військових в зону АТО.

Зараз ви читаєте новину «У Львові засудили на десять років російського шпигуна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі