четвер, 06 квітня 2023 10:45

У Львові демонтують "останній форпост" мocковcькoї церкви

У Львові демонтують "останній форпост" мocковcькoї церкви
У Львові почали демонтувати незаконну споруду РПЦ в Україні. Фото: facebook.com/LubomyrZubach

У Львові сьогодні, 6 квітня, розпочали демонтаж незаконно споруджену РПЦ в Україні дерев'яну церкву на Сихові.

Перед цим громада проголосувала за перехід до Православної церкви України. А міська рада передала земельну ділянку під самобудом під спорудження кафедрального собору. Про демонтаж будівлі у соцмережах повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Біля храму Московської церкви у Тернополі проходить акція протесту: відео

"Останній форпост мocковcькoї церкви у Львові. Демонтаж на Сихові", ‒ зазначив Козицький.

За словами заступника міського голови Львова Любомира Зубача, громада ПЦУ проводить благоустрій території, забираючи незаконні конструкції споруди московського патріархату. Роботи розпочали після молитви та благословення священника ПЦУ.

"Усе за законом. Поліція забезпечує порядок. Сподіваємося, обійдеться без провокацій. Вони нікому насправді не потрібні", ‒ наголосив Зубач.

У Львові прихожани Свято-Георгіївського кафедрального собору, що досі використовувався РПЦ в Україні, вирішили перейти до Православної церкви України. Зібрання, на якому ухвалили відповідне рішення, відбулося у середу, 5 квітня.

У середу, 5 квітня, у селі Задубрівка на Буковині прощалися із загиблим воїном Іваном Назарієм. Але у церкву Московського патріархату не пускали домовину з тілом загиблого для відспівування та людей, які прийшли попрощатися. Після цього віряни взяли штурмом храм і вигнали звідти московських попів, які не дозволяли відспівувати загиблого героя.

Зараз ви читаєте новину «У Львові демонтують "останній форпост" мocковcькoї церкви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі