середа, 05 квітня 2023 14:44

Московські попи відмовилися відспівувати полеглого воїна ЗСУ: храм взяли штурмом

Московські попи відмовилися відспівувати полеглого воїна ЗСУ: храм взяли штурмом
У середу, 5 квітня, у селі Задубрівка на Буковині прощаються із загиблим Героєм Іваном Назарієм. Фото: Главком

У середу, 5 квітня, у селі Задубрівка на Буковині прощаються із загиблим Героєм Іваном Назарієм.

Але у церкву Московського патріархату не пускають домовину загиблого для відспівування та людей, які прийшли попрощатися. Про це повідомляють місцеві видання.

"Адепти Московського патріархату не впускають тіло воїна до церкви. Вони провокують бійку. Ніхто нічого не пояснює, чому домовину із загиблим військовим не пускають до церкви. А просто стоять і не пропускають похоронну процесію", – розповів священник Віталій Мензак.

Мати загиблого військового у сльозах просить пустити їх до церкви. Але потрапити до храму люди не можуть, адже священник РПЦ в Україні Дуров просто заблокував в'їзд до церкви.

Люди, які прийшли на похорон, обурені і вигукують біля церкви "Геть московського попа!", "Воїна до церкви".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Львові московських попів вигнали з головного храму РПЦ

Віряни церкви архістратига Михайла ще чотири роки тому перейшли до ПЦУ. У громади усі документи на руках, але їх не пускають до церкви служителі Московського патріархату і не дозволяють проводити богослужіння.

Службу проводять під церквою, але люди все ж намагаються потрапити до храму. Наразі там конфліктна ситуація. На місці присутні поліцейські, які слідкують за ситуацією і забезпечують охорону громадського порядку.

У підсумку віряни ПЦУ взяли штурмом храм і вигнали звідти московських попів, які не дозволяли відспівувати загиблого героя.

Депутати Кам'янець-Подільської міської ради підтримали скасування Російській православній церкві в Україні права користування земельними ділянками.

Також вони ухвалили звернення щодо виходу Кам'янець-Подільської єпархії зі складу РПЦ та щодо її заборони в Україні, повідомив міський голова Кам'янця-Подільського Михайло Посітко.

Депутати міста проголосували за 19 проєктів рішень про припинення користування земельними ділянками "московською церквою" і одне – про скасування оренди.

Зараз ви читаєте новину «Московські попи відмовилися відспівувати полеглого воїна ЗСУ: храм взяли штурмом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі