середа, 05 квітня 2023 13:26

У Львові московських попів вигнали з головного храму РПЦ

У Львові московських попів вигнали з головного храму РПЦ
Громада головного храму РПЦ в Україні у Львові перейшла до ПЦУ. Фото: 1zahid.com

У Львові прихожани Свято-Георгіївського кафедрального собору, що досі використовувався РПЦ в Україні, вирішили перейти до Православної церкви України.

Зібрання, на якому ухвалили відповідне рішення, відбулося у середу, 5 квітня, повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

Після прийняття рішення священники ПЦУ провели у храмі молебень. За інформацією місцевих видань, священники РПЦ, які були у храмі під час голосування, не втручались у перебіг зборів. Обурились лише кілька прихожан російської церкви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Садовий пояснив, яка доля у майна РПЦ у Львові

"Мені дуже приємно, що на вулиці Героя України Тараса Бобанича ми нарешті маємо Православну церкву України. Юридично процес ще триває, але сьогодні громада зібралася, чітко сказала, що вони належать до ПЦУ. Мені дуже хотілося б, що на місці цього храму постав новий гарнізонний храм Православної церкви України. Ми йшли до цього довго, надіюсь, що шлях майже пройдений і це збудеться", – сказав Козицький.

У вівторок, 4 квітня, депутати Хмельницької міськради припинили право користування земельною ділянкою релігійним організаціям в громаді, що належать до Російської православної церкви. Ідеться про 13 земельних ділянок. Відповідне рішення ухвалили на позачерговій сесії.

Уранці 2 квітня на території Свято-Покровського собору священнослужитель і віряни побили військового. Після цього біля собору зібралися сотні людей. Громада проголосувала за перехід храму до ПЦУ.

Зараз ви читаєте новину «У Львові московських попів вигнали з головного храму РПЦ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі