середа, 14 лютого 2024 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

У Криму прогриміли вибухи - повідомляють про знищення російського корабля
Оновлено

Вранці 14 лютого біля берегів тимчасово окупованого Криму було чутно вибухи.

Над морем здійнявся дим. Місцеві жителі повідомляють, що причиною стала пожежа на одному з російських кораблів. Про це пише Telegram-канал "Кримський вітер".

Повідомляють, що в морі помітна активність відразу кількох кораблів. Видно підводний човен.

Автор: t.me/Tsaplienko
  Повідомляють про знищення російського корабля «Цезар Куніков»
Повідомляють про знищення російського корабля «Цезар Куніков»

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росіяни в Криму постійно переміщують війська через ефективні дії ЗСУ - Гуменюк

Найгучніше вибухи було чути біля Симеїзу та селища Кацівелі. За словами очевидців, у районі Симеїзу та Алупки над морем літає щонайменше два вертольоти.

Повідомляють також про ймовірне знищення російського корабля.

"Здається, що "Цезар Куніков" всьо, кажуть на півострові, чекаємо, поки офіційно підтвердять", - написав журналіст Андрій Цаплієнко.

Оновлено на 8:28

"Українська правда" з посиланням на власні джерела в Головному управлінні розвідки повідомила, що дрони ГУР підбили російський великий десантний корабель "Цезар Куніков" у Чорному морі.

"Це була операція ГУР, в результаті атаки ВДК "Цезар Куніков" затонув", - йдеться у повідомленні.

"Цезар Куніков" - російський десантний корабель проєкту 775. Базувався він у Севастополі. Брав участь в операції KFOR в Косово (1999 рік), російсько-грузинській війні (2008 рік), здійснював забезпечення сирійської армії (операція "Сирійський експрес", 2015 рік).

У середу, 31 січня, в тимчасово окупованому Криму пролунали вибухи. Зокрема, було завдано удару по окупованому аеродрому в Бельбеку.

Сили оборони Україні під час атаки по аеродрому "Бельбек" уразили щонайменше три російські військові літаки. Також було ліквідовано особовий склад ворога.

Зараз ви читаєте новину «У Криму прогриміли вибухи - повідомляють про знищення російського корабля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі