четвер, 06 грудня 2012 13:04

У Криму підірвали величезну донну міну

У Криму підірвали величезну донну міну
Вага вибухової речовини 250 кг. Фото: МНС

В районі села Миколаївка в акваторії пляжу кооперативу "Дельфін" була виявлена донна якірна міна вагою близько тони.

Про це повідомили у прес-службі МНС у АР Крим.

У Сімферопольському районі в селі Миколаївка дайвери виявили предмет, який за їх словами "зовні нагадує торпеду". Фахівці піротехніки МНС обстежили небезпечну знахідку, нею виявилася радянська донна якірна міна, зразка 1926 року випуску, вагою близько 1 тонни. Вага вибухової речовини 250 кг. Вибухонебезпечний предмет знаходився в 15 метрах від берега на триметровій глибині. В 50-ти метрах від пляжу були розташовані елінги кооперативу "Дельфін". Приступити до негайного знищення вибухонебезпечного предмету завадив шторм і несприятливі погодні умови, хвилювання моря становило 4-5 балів.

"5 грудня на місце прибули фахівці-піротехніки Севастопольського спеціального морського загону МНС, оперативна група Головного територіального управління МНС в АР Крим, співробітники міліції. Близько 200 місцевих жителів елінгів і довколишніх будинків були евакуйовані на період проведення робіт. Через великий радіус розльоту осколків і силу ударної хвилі (більше 1 км.), було прийнято рішення відбуксирувати за допомогою понтонів донну міну в море і знищити на глибині близько 10 метрів", - повідомили у прес-службі.

З дотриманням максимальних заходів безпеки вибухонебезпечний предмет був благополучно знищений. Ні люди, ні будівлі під час розмінування не постраждали. За словами співробітників МНС, головна небезпека полягала в тому, що при несанкціонованій спробі витягти на берег вибухонебезпечний предмет міг статися вибух, який спричинив би загибель людей і руйнування прилеглих будинків.


Зараз ви читаєте новину «У Криму підірвали величезну донну міну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі