середа, 20 грудня 2023 18:20

Спецтема: Війна Росії проти України

У Кремлі оцінили потенціал Формули миру та назвали переговори з Україною неактуальними

У Кремлі оцінили потенціал Формули миру та назвали переговори з Україною неактуальними
Пошуки Формули миру без участі Росії - абсурдний процес, заявив речник Кремля Дмитро Пєсков. Фото: РИА Новости

Пошуки Формули миру без участі Росії - абсурдний процес.

Водночас тема переговорів з Україною для Росії "зараз не актуальна". Таку заяву зробив речник Кремля Дмитро Пєсков на брифінгу у середу, 20 грудня.

"Ось ця Формула миру, яка згадувалася і згадується часто, знаєте, тут просто потрібно розплющити очі та подивитися на факти: Формулу миру намагаються шукати без участі Росії. Щонайменше це є абсурдним процесом. А якщо серйозно, то, звичайно, це процес, який не має потенціалу на якісь результати", - сказав він.

На думку Пєскова тема переговорів з Україною "зараз не актуальна".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лукашенко активно шукає заміну РФ

"Ми неодноразово повторювали, що для цих переговорів немає базису, ніякого фундаменту, немає жодних передумов для таких переговорів", - зазначив представник Кремля.

Дмитро Пєсков вважає, що Україна вийшла з переговорів начебто через настанови Великої Британії.

"Ще менше цих передумов стало після того, як Україна фактично законодавчо заборонила будь-які переговори із російською стороною", - традиційно збрехав Пєсков, не вказавши, що ця заборона стосується лише переговорів за участю поки що діючого президента РФ Володимира Путіна.

Доопрацьований документ щодо Формули миру передадуть Росії.

Роботу над першими п'ятьма пунктами майбутнього документа проводили у межах зустрічі радників на Мальті, сказав президент Володимир Зеленський на пресконференції.

Останні п'ять пунктів планують доопрацювати на зустрічі у Швейцарії. Після цього має відбутися саміту лідерів держав, на якому досягнуть домовленостей з фундаментальних питань.

Зараз ви читаєте новину «У Кремлі оцінили потенціал Формули миру та назвали переговори з Україною неактуальними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі