четвер, 10 лютого 2011 13:51

У Києві студент-хімік організував нарколабораторію

У Києві студент-хімік організував нарколабораторію

Співробітники СБУ спільно з міліцією викрили і припинили незаконну діяльність зловмисників, які намагалися організувати виробництво й реалізацію в Києві та області наркотиків.

Про це повідомили у прес-центрі СБУ.

Під час оперативних дій було вилучено товар на суму понад півмільйона гривень - 1 кг амфетаміну, 2 кг аналогів психотропних речовин, а також понад 190 літрів прекурсорів і лабораторне обладнання для виготовлення психотропів.

9 лютого у результаті спецоперації у Святошинському районі столиці затримано двох мешканців Київської області при спробі збуту чергової партії психотропних речовин.

Встановлено, що наприкінці 2010 року двоє 25-річних студентів (один з яких отримує освіту в галузі неорганічної хімії) створили підпільну лабораторію в орендованій квартирі на житловому масиві Борщагівка.

Необхідне обладнання, реактиви і компоненти для виготовлення психотропних речовин молодики купували через мережу Інтернет та у комерційних структурах.

Готову продукцію зловмисники збували за допомогою оголошень в мережі Інтернет, а також в нічних клубах, дискотеках та інших розважальних закладах.

Наразі слідчі Святошинського райуправління МВС проводять невідкладні заходи щодо притягнення зловмисників до кримінальної відповідальності за незаконне виробництво, зберігання та збут наркотичних засобів.

Нагадаємо, минулого року СБУ зірвала наркоділкам операцію на 6 мільярдів. У Івано-Франківську оперативники СБУ виявили 200 кілограмів конопляного насіння.

Насіння, як повідомляють правоохоронці, вже було підготовлене для весняного посіву. У будинку, де виявили наркотик, був налагоджений повний цикл – від вирощування конопель до збуту готової марихуани. Зокрема, для просушки використовувалася сауна. Через сита дрібнили до готової сировини.

Зараз ви читаєте новину «У Києві студент-хімік організував нарколабораторію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі