пʼятниця, 11 лютого 2011 14:07

У Києві податківці систематично брали хабарі

У Києві податківці систематично брали хабарі

Співробітники Служби безпеки України викрили та припинили систематичну протиправну діяльність організованої групи серед працівників Регіонального управління Департаменту САТ Державної податкової адміністрації (ДПА) України в місті Києві.

Як повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю, члени угруповання, що були посадовими особами керівної ланки Департаменту, щомісячно стягували гроші в розмірі від $2,5 до $5 тисяч з комерційних структур і фізичних осіб за непроведення позапланових перевірок ліцензійної діяльності з торгівлі алкогольними напоями та тютюновими виробами.

У ході проведення оперативно-розшукових заходів СБУ виявила та задокументувала факти незаконного отримання коштів працівниками податкової адміністрації через банківські рахунки, відкриті на близьких родичів. За підслідністю, згідно зі ст.97 Кримінально-процесуального кодексу України, ці матеріали було передано в органи прокуратури і стали підставою для порушення кримінальної справи.

У ході розслідування оперативники спільно зі слідчими столичної прокуратури провели десять обшуків і одночасне затримання підозрюваних у Києві, Донецьку і Дніпропетровську.

Київська прокуратура, у свою чергу, розслідує кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.28 (вчинення злочину групою осіб за попередньою змовою) і ч.2 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки) Кримінального кодексу України, повідомляє прес-центр відомства.

Двох головних підозрюваних податківців взяли під варту рішенням Голосіївського районного суду столиці.

Нагадаємо, напередодні у Києві затримали суддю одного із районних суддів столиці, яка одержала хабар в розмірі $1 000.

Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Києві податківці систематично брали хабарі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

16

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі