пʼятниця, 18 березня 2011 16:48

У Києві чиновник вимагав хабара талонами на бензин

У Києві чиновник вимагав хабара талонами на бензин

Працівники відділу боротьби з економічними злочинами Деснянського райуправління міліції 15 березня затримали під час отримання хабара фахівця першої категорії КП "Благоустрій" Головного управління контролю над благоустроєм КМДА. Про це повідомляє прес-служба столичної міліції.

Встановлено, що днем раніше затриманий зафіксував порушення правил благоустрою київським приватним підприємцем, який встановив рекламний щит без офіційного дозволу. Держслужбовець домовився з порушником про ціну непритягнення до відповідальності. Результатом "тіньових торгів" стали талони на бензин А-95 у кількості 300 літрів (їхній грошовий еквівалент становить 3 тис. грн.). Чиновник був затриманий під час отримання цих талонів.

Того ж дня матеріали з затримання були передані у Деснянську районну прокуратуру для прийняття рішення згідно зі ст. 97 Кримінально-процесуального кодексу України.

Прокуратура порушила щодо чиновника кримінальну справу за ч.1 ст. 368 Кримінального кодексу України (отримання хабара), яка передбачає позбавлення волі на термін до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади на термін до трьох років.

Нагадаємо, заступник начальника Антикорупційного бюро Головного управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС України Олег Бех повідомив, що середня сума хабара в Україні у січні-лютому 2011 року склала 177 тис. грн. За цей же період загальна сума одержаних чиновниками хабарів склала більше 12,62 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «У Києві чиновник вимагав хабара талонами на бензин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі