середа, 20 березня 2013 17:19

У хмельничанки з картки зникли 2 тисячі. Дівчина у всьому звинувачує банк

У хмельничанки з картки зникли 2 тисячі. Дівчина у всьому звинувачує банк
Христина Дармограй у всьому звинувачує банк

У хмельничанки Христини Дармограй з картки зникли 2 тис. грн. Дівчина у всьому звинувачує банк. Фінансова установа, посилаючись на банківську таємницю, не розголошує даних невідомої жінки, котра зняла кошти.

"Дитячі" гроші затримували, а я того дня саме гуляла з сином і племінницею біля дому, - говорить 25-річна Христина Дармограй. - Дай думаю, перевірю баланс. Дивлюся, прийшло 10 тисяч 854 гривні. Зраділа. Пішла у свій "Ощадбанк", аби в іншому банкоматі проценти не платити".

Дівчина підійшла до свого банкомату, ввела пін-код і суму на видачу у 6 тисяч грн. На екрані висвітлився напис, що з її карткою проблеми і слід звернутися у картковий відділ, до кімнати 207.

"Спочатку я не зрозуміла, - продовжує Дармограй. - Думала, може, завелика сума, тому ввела на видачу суму 2 тисячі. І знову викинуло той же напис".

Як розповіла племінниця Дармограй 15-річна Ольга Фролова, та казала їй, що з її карткою якісь проблеми, але можна зняти через касу, оскільки в неділю картковий відділ не працював.

"Але при ній не було документів, то я поїхала додому за її паспортом", - додала Фролова.

Дармограй через касу зняла кошти у сумі 6 тис. грн.

"Я одразу хотіла перевірити баланс, але у касі сказали, що таких послуг не надають, - говорить жінка. - Наступного дня я вставляю картку в банкомат, аби перевірити баланс. Картка працює, а на ній замість 4800 лише 2800. Я вся на емоціях залітаю у банк. Мене зупиняє охоронець, такий старший чоловік. Я йому розповідаю, а він: "Та ви вже не перша".

Дармограй звернулася у картковий відділ. Там її запевнили, що проведуть розслідування, а про результати їй повідомлять.

"А за три дні мені з банку зателефонувала дівчина. Сказала, що мої кошти забрала інша жінка, і як тільки її знайдуть - одразу повідомлять. А вже наступного дня по телефону повідомили, що ця жінка не є клієнтом їх банку, тому вони не можуть повідомити її данні. Необхідно звернутися в міліцію, щоб міліція звернулася до суду, і лише з рішення суду вони нададуть подібну інформацію", - сказала Дармограй.

Дівчині того ж дня у банку показали фотокартку із замальованою головою.

"То була жінка в кашеміровому пальто з поясом бордового кольору, - каже Дармограй. - Коли я намагалася зняти гроші з банкомату, вона за мною стояла. Я по пальто пригадала, але ж хіба обличчя запам'ятаєш. На фотці вона на витягнутій руці тримає свою картку, а іншою забирає гроші. Сказали, що це були мої гроші. Але мені не варто переживати, вони мені допомагатимуть".

Того ж дня Дармограй із заявою звернулася в міліцію. У кримінальному впровадженні дівчині відмовили.

"В ході перевірки ми подали запит у банк, щоб вони надали інформацію про ту жінку яка, як твердить банк, забрала кошти, - розповідає начальник дільничних інспекторів Центрального відділу міліції Олег Тарадайко, 28 років. - Банк відповів, що розголошення персональних даних є банківською таємницею. Такі данні можна розголосити лише при кримінальному впровадженні. А кримінального впровадження не порушено, оскільки слідчий не вбачав тут складу злочину. Як він пояснив, що ніби ці гроші жінка просто знайшла".

Христина із заявою про бездіяльність правоохоронців звернулася у прокуратуру.

Зі службою безпеки "Ощадбанку" розмови не вийшло. Чоловік не представився, натомість звинуватив Дармограй у тому, що вона через неуважність просто не забрала гроші.

"Банк на міліцію, міліція на банк. А цей чоловік зі служби безпеки, котрий не захотів з вами розмовляти, саме він показував мені фотку тієї жінки, і запевняв, що вона забрала мої гроші. Запевняв, що допомагатиме мені. А тут в очі дивиться і бреше. Мені ще з самого початку дівчина, котра телефонувала з банку, розповіла, що та жінка, після того як забрала мої гроші, скористалася карткою іншого банку. А для чого втрачати проценти, як її банк через дорогу. І ці слова охоронця, що "ви не перші". Я дійсно не перша, і впевнена що, якби одразу ввела суму в 10 тисяч, вона б уся пішла. Переконана, що деякі працівники банку заодно з жінкою, котра забрала мої гроші. Знаєте як образливо, це ж дитячі гроші, а вони так поступили", - поскаржилась Дармограй.

Зараз ви читаєте новину «У хмельничанки з картки зникли 2 тисячі. Дівчина у всьому звинувачує банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі