субота, 03 грудня 2022 10:39

У Херсоні оголосили евакуацію людей, які залишились на лівому березі Дніпра

У Херсоні оголосили евакуацію людей, які залишились на лівому березі Дніпра
У Херсоні 3-5 грудня проведуть евакуацію людей, які залишились на лівому березі Дніпра. Фото: espreso.tv

У Херсоні 3-5 грудня проведуть евакуацію людей, які залишились на лівому березі Дніпра й не встигли залишити тимчасово захоплені росіянами території.

Для цього тимчасово знімається заборона перетину річки Дніпро на ділянці біля Річкового вокзалу. Але тільки у світлий час доби. Про це повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські терористи вдарили по Херсону: місто без світла

"Триватимуть гуманітарні заходи щодо евакуації українських громадян, які зараз перебувають на лівому березі річки Дніпро у дачному селищі та не встигли залишити тимчасово окуповану територію. Евакуація необхідна через можливу активізацію бойових дій на цій території. Тож у вказаний період буде знято заборону виходу на воду, але тільки у світлий час доби", ‒ наголошує Янушевич.

Річкові переходи будуть дозволені лише на ділянці біля Річкового вокзалу. На інших ділянках річки дозволу на переправу у ці дні не буде.

"У разі виникнення потреби у додатковому часі для прибуття на деокуповану територію, просимо громадян причалювати лише на Річковому вокзалі, як єдиному дозволеному місці. Під час евакуації необхідно мати при собі документи, що засвідчують особу та підтверджують громадянство України", ‒ йдеться у повідомленні.

На тимчасово захопленій території Херсонської області ворог посилив фільтраційні заходи. Окупанти перевіряють транспорт, телефони та документи цивільних. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Російські війська 12 разів обстріляли Херсон. Внаслідок чого загинула людина, ще одна – постраждала, повідомила 1 грудня очільниця Херсонської міської військової адміністрації Галина Лугова.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні оголосили евакуацію людей, які залишились на лівому березі Дніпра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі