четвер, 23 серпня 2012 14:00

У Херсоні дикі собаки увірвалися у гідропарк і пошматували гусей та павичів

У Херсоні дикі собаки увірвалися у гідропарк і пошматували гусей та павичів
На території гідропарку живе багато бездомних собак. Фото: rusrep.ru

Зграя диких псів напала на птахів у Херсонському гідропарку. Постраждали павичі, качки й гуси. Собаки пролізли на територію живого куточка через дірки в огорожі та попід сіткою. А здобич прихопили із собою, повідомляє ТСН.

Сторож Олексій того ранку вийшов годувати тварин. Аж раптом почув галас, який зчинився на іншому боці звіринцю. Коли чоловік прибіг на ґвалт, уже були жертви.

"Вискочив, там дві собаки, тягають гусей, качок, павичів. Ну, павичі, нічого, підлікували, вони нормальні, а домашню цю птицю, качок, вони потягли з собою, зжерли, коротше", - розповів чоловік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До Луцька забрів лось і налякав охоронців комбінату

Двом павичам, що вижили після нападу, обробили рани. Але птахи й досі налякані, уникають людей. Працівники звіринцю вже з'ясували, що пси, які загризли гусака та трьох качок, потрапили на територію через підкоп.

Таке собаче полювання – тільки початок, кажуть у гідропарку. Напади частішають зазвичай восени. Коли відпочивальників тут майже немає і псів ніхто не підгодовує.

"Особливо, коли починається глибока осінь, тобто, ці собачки збиваються в зграї, і тоді дійсно виникають великі проблеми. Треба постійно ходити по периметру, щоб їх відлякувати, щоб вони не мали можливості сюди залізти", - бідкається директор Херсонського гідропарку Михайло Глєбко.

Нині на території гідропарку живе багато бездомних собак. Зазвичай, вони мирно спів існують із людьми. Та цього літа вже було кілька випадків, коли зграя кусала відпочивальників. Керівництво гідропарку розводить руками, бо убивати тварин не можна, а притулку в місті немає. Тому цей напад навряд чи останній.

Зараз ви читаєте новину «У Херсоні дикі собаки увірвалися у гідропарк і пошматували гусей та павичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі