пʼятниця, 11 жовтня 2013 10:47

У Харкові через аварію назріває техногенна катастрофа: повітря уже наситилось аміаком

У Харкові через аварію назріває техногенна катастрофа: повітря уже наситилось аміаком
Фото: vz.ua

У харківському міському управлінні ДержНС попередили про можливу техногенну катастрофу через загрозу витоку понад 1,5 т аміаку на території занедбаного підприємства "Аркадія". На території складського комплексу вже відзначили високу насиченість повітря аміаком і попередили, що аварія може завдати шкоди життю і здоров'ю населення.

Всього в технологічних процесах на "Аркадії" використовувалося 1,8 тонн небезпечного газу. Скільки аміаку на території комплексу знаходиться зараз, невідомо. Рятувальники нарікають на те, що територія два роки практично не охоронялася. Зараз цим займається охоронна фірма, найнята банком ПУМБ, в заставі якого перебуває майно занедбаного підприємства.

Представники банку заявили, що 600 тисяч гривень, необхідні для утилізації аміаку, для них неприйнятна сума, і вони готові оплатити її лише частково.

Слід зазначити, що поряд з небезпечним комплексом знаходяться підприємство з переробки харчових продуктів і дитяча лікарня. Точна кількість витоку аміаку повинна встановити спеціальна комісія.

Зараз ви читаєте новину «У Харкові через аварію назріває техногенна катастрофа: повітря уже наситилось аміаком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

26

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі