вівторок, 27 серпня 2013 13:00

У Харківській області через міну перекрили дорогу і евакуювали 500 осіб

У Харківській області через міну перекрили дорогу і евакуювали 500 осіб
Фото: mns.gov.ua

У Харківській області евакуювали 500 осіб і перекрили рух на трасі "Київ-Харків" на час знешкодження німецької бомби, повідомляє прес-служба Головного управління ДСНС в Харківській області.

Як повідомляється, бомбу виявили в центрі м.Валки на відстані 4 м від автодороги "Київ-Харків" при проведенні механізованих земляних робіт. Екскаваторник з глибини 3м викинув на поверхню землі великий металевий предмет, що опинився хвостовиком бомби. Робочі припинили всі роботи і викликали піротехніків ДСНС.

Піротехніки навчального центру аварійно-рятувальної служби ДСНС України обстежили підозрілий предмет та ідентифікували його як німецьку авіаційну бомбу часів Великої Вітчизняної війни SD-250 вагою в 250 кг. Її підривник знаходився на бойовому зведенні, вибух міг статися в будь-який момент.

Було прийнято рішення про негайну евакуацію населення в радіусі 500 м і перекриття руху на автодорозі "Київ-Харків".

Всього було евакуйовано близько 500 осіб (мешканці двох житлових п'ятиповерхівок і приватного сектора), припинена робота ринку і всіх об'єктів у цьому радіусі. Потім піротехніки за допомогою спеціального маніпулятора завантажили бомбу на піротехнічний автомобіль і у супроводі ДАІ перевезли її на спеціальну підривний майданчик; там бомба і була знешкоджена. Постраждалих немає.

Зараз ви читаєте новину «У Харківській області через міну перекрили дорогу і евакуювали 500 осіб». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі