середа, 31 січня 2024 17:24

Спецтема: Війна Росії проти України

У ГУР повідомили, чи були серед повернених полонених 31 січня ті, чий обмін зірвався через трощу Іл-76

У ГУР повідомили, чи були серед повернених полонених 31 січня ті, чий обмін зірвався через трощу Іл-76
У середу, 31 січня, Україна повернула додому із російського полону 207 військових і цивільних. Фото: t.me V_Zelenskiy_official

У середу, 31 січня, з російського полону визволили 207 військових і цивільних українців.

Серед полонених, яких сьогодні обміняли, не було людей, які нібито перебували на літаку Іл-76. Про це у коментарі виданню "Голос Америки" розповів представник ГУР Андрій Юсов.

"Людей, які були у попередньому списку на обмін, який мав відбутися 24 січня, але не відбувся через трощу літака ІЛ-76, під час цього обміну не повернули", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Він лукавить": у ГУР прокоментували заяви Путіна про збиття Іл-76

Росіяни стверджують, що 24 січня на збитому літаку Іл-76 перебували 65 українських полонених, які нібито загинули під час авіакатастрофи. Російські пропагандисти опублікували список цих людей.

А Координаційний штаб з питань поводження з полоненими своєю чергою підтвердив, що людей із цього списку дійсно планували обміняти 24 січня.

Проте, за словами представника ГУР, під час сьогоднішнього обміну, українців, які зазначались, як ті, що перебували на борту літака, не було.

У середу, 31 січня, Україна повернула додому із російського полону 207 військових і цивільних.

За словами президента Володимира Зеленського, сьогоднішній обмін став 50-м.

Зараз ви читаєте новину «У ГУР повідомили, чи були серед повернених полонених 31 січня ті, чий обмін зірвався через трощу Іл-76». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі