пʼятниця, 02 вересня 2022 07:44

Спецтема: Війна Росії проти України

У Генштабі ЗСУ розповіли про бої на півдні

У Генштабі ЗСУ розповіли про бої на півдні
Тривають запеклі бої з російськими окупантами на півдні України. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Тривають запеклі бої з російськими окупантами на півдні України.

Ворог застосовує різні види озброєнь для обстрілів українських територій, повідомляють вранці 2 вересня у Генштабі ЗСУ.

Так, на Новопавлівському напрямку підрозділи противника обстрілювали з мінометів, танків, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню. Били по районах населених пунктів Красногорівка, Новомихайлівка, Микільське, Пречистівка, Велика Новосілка, Богоявленка, Новомайорськ, Нескучне. Активних наступальних дій ворог не проводив.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українські війська відбивають атаки загарбників на Донбасі

На Запорізькому напрямку росіяни також не намагались активно наступати. А на Південнобузькому напрямку противник зосереджується на обороні зайнятих раніше рубежів та позицій.

"Здійснював обстріли позицій наших військ та цивільної інфраструктури з танків, ствольної та реактивної артилерії. Стріляли у районах населених пунктів Степова Долина, Олександрівка, Посад-Покровське, Прибузьке, Новомиколаївка, Любомирівка, Новогригорівка, Киселівка, Первомайське, Кобзарці, Партизанське, Червона Долина, Широке, Березнегувате, Велике Артакове, Андріївка, Новоселівка, Шевченкове, Ольгине, Миролюбівка, Любимівка та Петрівка", – йдеться у повідомленні.

Росіяни також завдали авіаційних ударів у районах населених пунктів Лозове, Сухий Ставок, Велике Артакове, Хрещенівка.

Українські Сили оборони зупинили наступ загарбників у напрямку Потьомкиного.

У Чорноморській та Азовській морських зонах противник переважно веде розвідку та блокує цивільне судноплавство в північно-західній частині Чорного моря. В готовності до застосування високоточної зброї перебувають носії крилатих ракет морського базування типу "Калібр".

Сили оборони продовжують нанесення ударів по обʼєктах противника. Зокрема, в населеному пункті Таврійськ Херсонської області ЗСУ вдарили по місцю дислокації противника на фондах колишнього АТП. Втрати ворога там становили понад 20 одиниць озброєння та військової техніки. Кількість знищених окупантів уточнюють.

На Харківщині ЗСУ ліквідували склад ворога разом з окупантами.

Втрати російських окупантів в Україні на 1 вересня становлять 48 350 осіб. За добу аж 450 росіян поповнили лави "200-х".

З початку повномасштабного вторгнення в Україну Росія втратила понад 900 елітних військових фахівців. Серед них є спецпризначенці ГРУ, морпіхи й десантники.

Зараз ви читаєте новину «У Генштабі ЗСУ розповіли про бої на півдні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі